Voor de ramen van een supermarkt in Boca del Rio, Veracruz, worden ter bescherming dikke houten panelen geplaatst.
Volledig scherm
Voor de ramen van een supermarkt in Boca del Rio, Veracruz, worden ter bescherming dikke houten panelen geplaatst. © AFP

Grace is krachtige orkaan geworden met windsnelheden tot 200 kilometer per uur, Mexico zet zich schrap

Storm Grace is vrijdagavond uitgegroeid tot een krachtige orkaan van categorie 3, voor het natuurfenomeen voor de tweede keer de kusten van Mexico bereikte. Dat meldt het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC). De orkaan is zaterdag aan land gegaan met stevige windsnelheden. Er worden ook flinke regenbuien verwacht.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Hiv-epidemie in België vorig jaar vertraagd door coronapandemie

  Hiv-epidemie in België vorig jaar vertraagd door coronapan­de­mie

  De coronapandemie en de coronamaatregelen hebben vorig jaar een rem gezet op de hiv-epidemie in België. Er werden 727 nieuwe diagnoses vastgesteld in 2020. Dat zijn er 21 procent minder dan in 2019, zo blijkt uit het jaarlijkse hiv-rapport van gezondheidsinstituut Sciensano. Om hiv verder terug te dringen, moet niet alleen het aantal nieuwe infecties naar omlaag, maar moeten besmette personen ook snel een diagnose en een behandeling krijgen.

Wetenschap & Planeet