Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Goed nieuws uit VK: vaccins Pfizer en AstraZeneca blijken heel goed te werken tegen deltavariant

Goed nieuws van de Britse gezondheidsautoriteiten: de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca blijken zeer effectief te zijn tegen hospitalisatie (en wellicht ernstige ziekte) door de deltavariant, ook wel bekend als de Indiase variant van het coronavirus. 

25 reacties

 • ivan de ridder

  1 maand geleden
  UV straling lijkt me niet zozeer een rol te spelen. Mensen wonen gewoonweg dicht opeen in de favelas van Brazilië, de sloppenwijken in India, ... Dat zal sowieso een enorme factor spelen (+ helaas vaak ook gebrek aan hygiëne). Bij ons maakt mooi weer dat mensen meer buiten afspreken dan binnenshuis (waar minder ventilatie is). Tel daarbij dat ze in armere regionen minder kans hebben op vaccinatie.
 • Luc Verstraelen

  1 maand geleden
  Daan Roos.Als UV straling zo belangrijk is voor het verlagen van het virus in de lucht waarom zijn er dan zoveel corona doden in India,Brazilie en andere tropische en subtropische landen?
 • Frits Vandenberge

  1 maand geleden
  Het vaccinatiecentrum heeft me zelf opgebeld of ik interesse had om mijn 2e Astra Zeneca prik te krijgen na 8 weken i.p.v. 12 weken. Ja dus. Een uur later was het gebeurd. Ik ben geen risicopatiënt. Binnen 2 weken ben ik dus 92 % beschermd tegen een ernstige vorm van Covid-19 en dus ook tegen de deltavariant (Indische). Voor Pfizer is dat 96 %. Voor beide vaccins uitstekend dus. Ter vergelijking, het jaarlijkse griepvaccin biedt ongeveer slechts 40 à 50 % bescherming.
 • Daan Roos

  1 maand geleden
  Snelle daling van de infecties. We zitten op zowat hetzelfde niveau als vorig jaar. Toont hoe belangrijk de hoge UV straling is voor het verlagen van de virus concentratie in de lucht.
 • Ronald Mergits

  1 maand geleden
  Das dan weer goed nieuws... Dat ge van Covid wat ziek wordt al dan niet met koorts, of enkele dagen met een snotneus rondloopt maakt toch niet uit. Heeft iedereen en vooral elke winter wel eens. Vooral belangrijk is dat je er niet meer van sterft of op IC/ziekenhuis mee belandt.

Wetenschap & Planeet