thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Glutenvrij eten? Het verhoogt de kans op obesitas

Voedsel dat is aangepast voor mensen die lijden aan coeliakie bevat vaak meer vet en minder proteïne, en heeft geen enkel voordeel voor wie de darmaandoening niet heeft. Integendeel, zo blijkt uit een nieuwe studie waarover The Guardian bericht. "Als je niet glutenintolerant bent, is er geen enkele reden om zo'n dieet te volgen", stelt ook voedingsexpert Patrick Mullie van de Erasmushogeschool aan de VRT. "Integendeel, je betaalt je blauw en je eet ongezonder."

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. "Vegan heeft niet langer het imago van geitenwollensokken die alleen sla eten"

  "Vegan heeft niet langer het imago van geitenwol­len­sok­ken die alleen sla eten"

  Glutenvrij, lactose-intolerant én vegan koken, als je het ons vraagt komt er dan een rauwe wortel met een blad sla op ons bord. Gelukkig staan wij niet achter de kookpotten met deze opdracht, maar weet de Vlaamse raw food chef Julie Van den Kerchove wel hoe je deze drie restricties kan combineren tot smakelijke gerechten als pizza met zoete aardappelkorst en chocolademoussetaart. En dat hoeft niet eens zo heel moeilijk te zijn, bewijst ze in haar nieuwe kookboek "Easy Vegan met Julie".

Wetenschap & Planeet