Volledig scherm
© Neuralink

Geen sciencefiction: Elon Musk ontwerpt chip die brein computer laat besturen

Na twee jaar geheimzinnig stilzwijgen, is Elon Musk met zijn neurotechnologische bedrijf Neuralink gisteren op een persconferentie uit de schaduw gestapt. Hij en zijn team hebben een chip met flexibele draden ontworpen, die het menselijke brein direct met een computer moet kunnen verbinden. De eerste test met een aap was succesvol, en hij hoopt binnenkort mensen met een verlamming te kunnen helpen.

11 reacties

 • Janneke Alsberg

  2 jaar geleden
  als hier een voordeel aan is is dat Musk het publiekelijk openbaart. Welke machten zijn er nu in volste geheim bezig nog veel meer angsaanjagende kontrole IT te ontwerpen.. Och ja.. alles om de wereld vooruit te helpen...En natuurlijk hebben ze gelijk als we naar de resultsaten buiten kijken.
 • pol van de velde

  2 jaar geleden
  En als je geen Tesla koopt krijg je een elektrische tik in je hoofd. Fantastische uitvinding voor wie aan de knoppen draait.
 • Dirk Delaere

  2 jaar geleden
  Musk is er ondertussen voor bekend dat hij graag doet alsof hij het warm water geeft uitgevonden. Hij is een marketing mens, hij wil geld verdienen met het bedrijf waar hij geld ingestoken geeft. Een pionier is hij niet, hij is er wel heel goed in om te doen alsof, of om het vel van de beer te verkopen voor hij geschoten is.
 • knockaert annie

  2 jaar geleden
  @François Defosse : In 2003 was er nog geen sprake van Musk en was de eerste hersenchip al lang bestaande en werd reeds ingeplant bij een selecte groep mensen, sommigen konden weer lopen, anderen ontwaakten uit hun coma, anderen hadden geen clusterhoofdpijn meer, die chip kent wel meer doeleinden. In 2006 bediende een verlamde man de PC met zijn hersenen. Ook bij psychoses had men gunstige resultaten, epilepsie en andere.
 • Angel Cohen

  2 jaar geleden
  Wedloop naar de beste chips, uitsluiting voor wie geen transhumaan wil worden. Pure hel op aarde deze technologie. De bijbel had ons al verwittigd.
 1. Systeem van oceaanstromingen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreuze gevolgen hebben voor klimaat in Europa
  10

  Systeem van oceaanstro­min­gen op zwakste punt in meer dan 1.000 jaar en dat kan desastreu­ze gevolgen hebben voor klimaat in Europa

  De Atlantische Meridionale Kantelcirculatie (AMOC) - een groot systeem van oceaanstromingen dat warm water uit de tropen naar het noordelijke deel van de Atlantische Oceaan stuwt - is op haar zwakste punt in meer dan 1.000 jaar. Dat staat te lezen in een nieuwe studie. Wetenschappers voorspellen zelfs dat de toestand nog verder achteruit zal gaan. Met meer extreem weer in Europa en een stijging van de zeespiegel voor de oostkust van Noord-Amerika tot gevolg.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"

Wetenschap & Planeet