AFP
Volledig scherm
© AFP

Franse wetenschappers ontdekken gigantisch dijbeen van dinosauriër

WetenschapWetenschappers hebben in het Franse departement Charente – niet ver van Bordeaux – een enorm dijbeen van een dinosaurus opgegraven. Het is 2 meter hoog en afkomstig van een sauropode, een planteneter die met zijn lengte van een 30-tal meter behoorde tot de grootste dieren die ooit op onze aarde rondliepen.

12 reacties

 • Nick Lersberghe

  2 jaar geleden
  In tegenstelling tot wat velen denken, is fossilisatie een zeer moeizaam proces waar veel dingen net juist moeten zitten. Een dier moet quasi direct bedekt kunnen worden door bv een laag modder. Daarnaast mag er niet teveel seismische activiteit zijn zodat de mineralisatie van de vergane botten niet verstoord wordt. Zo'n compleet dijbeen vinden in zo'n goede staat is al een grote vonst. Complete fossielen zijn heel zeldzaam.
 • Gerard Braeckmans

  2 jaar geleden
  En waar is die dinosaurus dan wel heen gegaan?
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De inslag van die meteoor van 12 km breed in Mexico was met de kracht van 10 miljard keer de atoombom op Hiroshima. Door de zwavel die in de atmosfeer kwam ontstond een winter met vriestemperaturen over de hele wereld die meerdere jaren duurde. Dat was de doodsteek voor veel soorten.
 • Danny Vanhove

  2 jaar geleden
  Ik zou denken dat ze dan ook meteen die gigantische dinosaurus ter plekke terug vinden tijdens het opgraven. Bizar dat ze enkel het dijbeen vinden, voor de rest niets in de directe omgeving.
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  Hopelijk vinden ze ook de schedel van dat beest,moet gigantisch zijn.

Wetenschap & Planeet