Photo News
Volledig scherm
© Photo News

‘Flatten the curve’: wat betekent dat? En zal het wel werken?

De strenge maatregelen die inmiddels in België, alsook in onze buurlanden gelden, hebben één gemeenschappelijk doel: ‘flatten the curve’ of de curve afvlakken. Maar wat betekent het eigenlijk? Moet je er echt voor thuis blijven? En zal het wel werken?

1 reactie

 • Rachel Karny

  2 jaar geleden
  Zie curve steiler worden vanaf 11/3, namelijk juist na de krokusvakantie... Hopelijk blijft men nu wel thuis
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. Onze opinie. Waar wachten we nog op? Het is tijd dat België in lockdown gaat
  PREMIUM

  Onze opinie. Waar wachten we nog op? Het is tijd dat België in lockdown gaat

  Het is tijd dat België in lockdown gaat. Niet stilaan tijd, maar de hoogste tijd. Als je weet dat er een tsunami op je afkomt, wacht je toch ook niet op de eerste vloedgolf om jezelf in veiligheid te brengen? Na Italië en Spanje heeft gisteravond ook Frankrijk zichzelf vergrendeld. Waarop wacht België dan nog? Liever vandaag dan morgen, liever voorkomen dan niet meer te genezen. De kans is reëel dat de regering-Wilmès daartoe beslist, al was het maar omdat Parijs voor veel Walen en Brusselaars het ijkpunt is. Wat president Macron zegt, heeft in dit land meer impact dan wat Bart De Wever zegt, ook al denken ze precies hetzelfde. Dus ja, doe maar. Sluit ons op. Sluit ons af. En doe het nu meteen.

Wetenschap & Planeet