Photo News
Volledig scherm
© Photo News

‘Flatten the curve’: wat betekent dat? En zal het wel werken?

De strenge maatregelen die inmiddels in België, alsook in onze buurlanden gelden, hebben één gemeenschappelijk doel: ‘flatten the curve’ of de curve afvlakken. Maar wat betekent het eigenlijk? Moet je er echt voor thuis blijven? En zal het wel werken?

1 reactie

 • Rachel Karny

  3 jaar geleden
  Zie curve steiler worden vanaf 11/3, namelijk juist na de krokusvakantie... Hopelijk blijft men nu wel thuis
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Zeker 5% van de Belgen stopt met ademen in hun slaap: wat kan je doen tegen slaapapneu? En hoe kan je het herkennen?
  PREMIUM

  Zeker 5% van de Belgen stopt met ademen in hun slaap: wat kan je doen tegen slaapapneu? En hoe kan je het herkennen?

  Vandaag is de Dag van de Slaap, maar niet voor iedereen is slaap even evident. 5 tot 15 procent van de volwassen bevolking heeft last van slaapapneu, een aandoening waarbij je tijdens je slaap regelmatig stopt met ademen. Maar hoe weet je of je hier zelf last van hebt? En wat kan je ertegen doen? Longarts Fré Bauters (UZ Gent) beantwoordt de belangrijkste vragen. “Patiënten met deze risicofactor moeten extra opletten.”
 3. Onze opinie. Waar wachten we nog op? Het is tijd dat België in lockdown gaat
  PREMIUM

  Onze opinie. Waar wachten we nog op? Het is tijd dat België in lockdown gaat

  Het is tijd dat België in lockdown gaat. Niet stilaan tijd, maar de hoogste tijd. Als je weet dat er een tsunami op je afkomt, wacht je toch ook niet op de eerste vloedgolf om jezelf in veiligheid te brengen? Na Italië en Spanje heeft gisteravond ook Frankrijk zichzelf vergrendeld. Waarop wacht België dan nog? Liever vandaag dan morgen, liever voorkomen dan niet meer te genezen. De kans is reëel dat de regering-Wilmès daartoe beslist, al was het maar omdat Parijs voor veel Walen en Brusselaars het ijkpunt is. Wat president Macron zegt, heeft in dit land meer impact dan wat Bart De Wever zegt, ook al denken ze precies hetzelfde. Dus ja, doe maar. Sluit ons op. Sluit ons af. En doe het nu meteen.
 4. Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”
  Play

  Schokkend experiment met schimmels en brood gaat viraal op TikTok: “Was je handen voordat je eten aanraakt”

  De Brit Gavin Wren ging onlangs viraal met een wetenschappelijk proefje op TikTok. Daarin wil hij te weten komen of een sneetje brood langer vers blijft wanneer je wel of niet jouw handen proper maakt. Het resultaat na net geen maand was duidelijk. “Ik moest stoppen omdat de stank niet meer te harden was na 27 dagen, ook al zaten ze in een plastic zak.” De video’s in kwestie zijn samen al meer dan 4 miljoen keer bekeken.