filippo bari
Volledig scherm
filippo bari © VTM Nieuws

Filippo (28) enkele minuten na vrolijke selfie bedolven onder lawine bij gletsjerbreuk in Italië

Slechts enkele minuten voordat de Italiaanse bergbeklimmer Filippo Bari (28) zondag werd bedolven onder een lawine van ijs, sneeuw en gesteente, nam hij nog een vrolijke selfie vanaf de top van de Marmolada en stuurde die naar familieleden. “Kijk eens waar ik ben”, schreef hij erbij.

4 reacties

 • stefan crama

  1 maand geleden
  Triestig ongeval. Sterkte aan familie en vrienden.
 • Ann Verschueren

  1 maand geleden
  Janick, ik sluit me volledig aan bij uw visie, maar moet de overheid nu in alles gaan bepalen waar volwassenen zelf het verstand niet voor hebben?
 • Janick De Meyer

  1 maand geleden
  Waarom sluiten de instanties de routes bij +10 graden boven de 3000m niet af? Italië kreunt al weken onder de hitte! Ook in het noorden.
 • Annette Van Meervelde

  1 maand geleden
  oprechte deelneming aan de familie en vrienden van de slachtoffers...........
 1. Na tragedie in Alpen: klimaatopwarming slaat harder toe dan ooit in Italië. “Natuur wordt vernietigd door ons krankzinnig gedrag”
  PREMIUM

  Na tragedie in Alpen: klimaatop­war­ming slaat harder toe dan ooit in Italië. “Natuur wordt vernietigd door ons krankzin­nig gedrag”

  De Marmolada, ‘koningin van de Dolomieten’ en symboolberg voor klimaatwetenschappers, heeft zeker zeven doden geëist na een enorme lawine. In het noorden van Italië was het nooit eerder zo droog. De regering wil de noodtoestand uitroepen. “Het is ochot 4 juli. Het warmste moet nog komen”, zegt VTM-weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters.

Wetenschap & Planeet