Bijna surreëel: honderden alpinisten stonden op 22 mei in de file naar en van de top van de Mount Everest, met 8.848 meter ‘s werelds hoogste berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna surreëel: honderden alpinisten stonden op 22 mei in de file naar en van de top van de Mount Everest, met 8.848 meter ‘s werelds hoogste berg. © AFP

“File op de top van de Mount Everest? Ik zou rechtsomkeer maken, die berg staat er volgend jaar nog”

Hallucinant beeld op het dak van de wereld: honderden bergbeklimmers stonden deze week letterlijk in de file naar en van de top van de Mount Everest. Met dramatische gevolgen: zeven doden, waarvan zeker twee uitgeput van het lange wachten. “Ongelofelijk: in zo’n situatie zou ik rechtsomkeer maken. Het risico is veel te groot en die berg staat er volgend jaar nog”, zegt Jelle Veyt (33) die in 2016 de top haalde.

2 reacties

  • Daniel Wouters

    3 jaar geleden
    Belachelijke toestanden,beperk als regering deze handel,het bewijs helemaal niets dat je er geraakt bent op de top,een blinde heeft het gedaan,iemand met proteses heeft het gedaan,je huurt sherpas in en zij leggen de loper voor je uit, voor hen een inkomen,voor jullie een bril,bucket list,of evenwat.
  • Rayan El Arami

    3 jaar geleden
    Goe zot!

Wetenschap & Planeet