Bijna surreëel: honderden alpinisten stonden op 22 mei in de file naar en van de top van de Mount Everest, met 8.848 meter ‘s werelds hoogste berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Bijna surreëel: honderden alpinisten stonden op 22 mei in de file naar en van de top van de Mount Everest, met 8.848 meter ‘s werelds hoogste berg. © AFP

“File op de top van de Mount Everest? Ik zou rechtsomkeer maken, die berg staat er volgend jaar nog”

Hallucinant beeld op het dak van de wereld: honderden bergbeklimmers stonden deze week letterlijk in de file naar en van de top van de Mount Everest. Met dramatische gevolgen: zeven doden, waarvan zeker twee uitgeput van het lange wachten. “Ongelofelijk: in zo’n situatie zou ik rechtsomkeer maken. Het risico is veel te groot en die berg staat er volgend jaar nog”, zegt Jelle Veyt (33) die in 2016 de top haalde.

 1. Wetenschappers vragen dringende bescherming voor bedreigd vogelbekdier

  Wetenschap­pers vragen dringende bescher­ming voor bedreigd vogelbek­dier

  De Australische populatie vogelbekdieren is de voorbije dertig jaar zo sterk gedaald dat wetenschappers oproepen om de iconische zoogdieren met eendenbek op de lijst met bedreigde diersoorten te plaatsen. Onderzoekers van de Universiteit van New South Wales (UNSW) gaven vandaag hun advies aan de regering van de staat New South Wales. Ze deden dat op basis van een rapport over het risico op uitsterven van de diersoort.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding

Wetenschap & Planeet