Op het internet circuleren er genoeg filmpjes en foto's van 'magnetische' armen. Klopt niets van.
Volledig scherm
Op het internet circuleren er genoeg filmpjes en foto's van 'magnetische' armen. Klopt niets van. © Twitter

FACTCHECK. Nee, je arm wordt niet magnetisch na coronaprik

Kan je arm magnetisch worden door een coronaprik? Daarover is er momenteel wel wat te doen online. Tijd voor een woordje uitleg, dachten ze bij de Taskforce Vaccinatie. Het antwoord is duidelijk: nee.

22 reacties

 • Hans Torenven

  1 maand geleden
  @ mich lee is allemaal niet waar van dat magnetisme, dat weet iedereen. Maar het ging in de commentaren over mensen die bv geen vaccin willen en daarom direct bestempelt worden als 'anti'.
 • Roger De Munck

  1 maand geleden
  zou nog niet slecht zijn dan weet ik waar mijne sleutel gebleven is dan moet je hem niet meer in de wielkast steken dat doet iedereen .dus toch coranaprik je ziet heeft veel voordelen je word er niet ziek van en je verliest je sleutel niet wat nog
 • mich lee

  1 maand geleden
  Hans Torenven, gezond kritisch vesratnd? Dat zijn dan toch geen mensen die geloven dat je magnetisch wordt van dat vaccin? Anders is dat wel kritisch, maar niet echt gezond kritisch
 • Hans Torenven

  1 maand geleden
  waarom altijd praten over antivaccers ? Je kan het ook mensen met een dosis gezond critisch verstand noemen, geen kuddebeesten, zoals de meesten.
 • johanneke li

  1 maand geleden
  we spreken over usa hé waar velen nog in een god geloven! er is veel bijgeloof daar! complottheorieen zijn ook een vorm van bijgeloof!
 1. Worstcasescenario wordt werkelijkheid nu Johnson & Johnson miljoenen dosissen moet vernietigen: “Heel erg teleurgesteld”
  PREMIUM

  Worstcase­sce­na­rio wordt werkelijk­heid nu Johnson & Johnson miljoenen dosissen moet vernieti­gen: “Heel erg teleurge­steld”

  België verwacht de komende weken maximaal nog slechts 138.000 nieuwe vaccins van Johnson & Johnson, waardoor het worstcasescenario waar de taskforce Vaccinatie rekening mee hield, werkelijkheid wordt. De vertraging in de vaccinatiecampagne was wel al deels ingecalculeerd, maar Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce, spreekt toch van een “erg jammere zaak”. Vooral de vrijwillige vaccinatie voor mensen jonger dan 41 kan vertraging oplopen.

Wetenschap & Planeet