#extreemweer: waanzinnige beelden tonen hagelbollen zo groot als tennisballen tijdens zwaar onweer in noorden van Italië

Het noorden van Italië kreeg te maken met een spectaculaire weersomslag. In een mum van tijd maakten de tropische temperaturen plaats voor zwaar onweer. En dat zorgde voor heel wat overlast. 

1 reactie

 • Pascale De Vuyst

  2 maanden geleden
  We hebben dat ooit al eens meegemaakt in Italië en gans onze auto kapot, op 5 min tijd van zon naar zwaar onweer, nog nooit gezien, nu ben ik blij dat we er niet zijn
 1. Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatiekaap, maar we worden voorbijgestoken in Europa

  Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatie­kaap, maar we worden voorbijge­sto­ken in Europa

  De vaccinatiecampagne in Vlaanderen heeft een nieuwe kaap gerond. Meer dan 80 procent van alle inwoners heeft nu al minstens één spuitje gekregen. En het ziet ernaar uit dat we deze week met de volledige vaccinatiegraad - het aantal volledig gevaccineerde personen ten opzichte van het aantal personen dat in aanmerking komt voor volledige vaccinatie - over de 90 procent zullen gaan. Mooie cijfers, maar in vergelijking met de rest van Europa zakken we wel een beetje weg.
 2. Dramatische introductie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

  Dramati­sche introduc­tie van neushoorns in Nederlands dierenpark: vrouwtje verdronken in waterpoel

  De introductie van een neushoornmannetje in dierenpark Wildlands in het Nederlandse Emmen betekende een dramatisch einde voor één van de vrouwtjes van de zoo. Het dier verdronk donderdag bij een ongelukkige val in een waterpoel, na een vermoeiende achtervolging van het mannetje tijdens de eerste fysieke ontmoeting. Een tragisch ongeluk. Dierenarts Job Stumpel zag het voor zijn ogen gebeuren, maar kon niets doen. “Je voelt je zo machteloos”, zegt hij.

Wetenschap & Planeet