#extreemweer: kans op een supercel

Na een aantal dagen met tropische hitte kregen delen van Europa, waaronder ook ons land, te maken met een zeldzaam type onweer, genaamd de supercel. Voor deze beruchte ‘koning der buien’ is het altijd oppassen geblazen want hij staat vaak garant voor een overvloed aan regen, felle windstoten, hagel en als je echt pech hebt ook windhozen.

8 reacties

 • Fatima Dirkx

  1 jaar geleden
  Niks speciaals aan. 50 jaar geleden speelden wij als kind in de enorme plassen in de wei. Nu is alles volgebouwd.
 • Ann Verschueren

  1 jaar geleden
  Gewoon een zomers onweer met een stevige bui zoals we dat 60 jaar geleden gewoon waren. We speelden met papieren bootjes in de overvolle straatgoten en liepen erdoor met onze blote voeten. Nu moet er over alles gezeverd worden .
 • robert van nuffel

  1 jaar geleden
  nu hebben wij te veel water zeker natuur doe wat het wil
 • Daniel Corstjens

  1 jaar geleden
  Een suppercel in zijn zakdoek, meer zal het niet worden.
 • Ferencs Farkas

  1 jaar geleden
  Als de super cel maar snel uit Belgïe is....ze zou maar belast kunnen worden..en zo niet de sjoemalaars van ministers weg blazen
 1. IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt
  Play
  5

  IN BEELD. Zonnebaden op rotsen in plaats van ligstoel: waterpeil Gardameer drastisch gezakt

  Hitte en droogte teisteren al maanden het noorden van Italië. Als gevolg kreunen belangrijke rivieren, zoals de Po, onder historisch lage waterstanden. Dat bedreigt dan weer de oogst van veel Italiaanse boeren. En dus hebben de autoriteiten beslist om op gezette tijden water uit meren naar de rivier te laten vloeien. De waterstanden van de meren dragen hiervan de gevolgen. In het Gardameer staat het water nu al ruim een meter lager dan normaal. Grote vlaktes kale rotsen zijn zichtbaar geworden. Wie hiervan de dupe is? Verhuurders van ligstoelen. Want wie huurt nu een dure ligstoel wanneer er even verderop op de rotsen voldoende plaats is om gratis een handdoek uit te rollen?

Wetenschap & Planeet