Een man zoekt verkoeling tijdens de hittegolf in Canada.
Volledig scherm
Een man zoekt verkoeling tijdens de hittegolf in Canada. © REUTERS

#extreemweer: historische hittegolf breekt nationaal record voor tweede dag op rij in Canada

Intens, ongezien en gevaarlijk. Slechts enkele woorden waarmee men de hittegolf die het noordwesten van het Amerikaanse continent teistert beschrijft. Op zondag werd voor het eerst ooit een temperatuur van meer dan 45 °C gemeten in Canada. Het kwik gaf toen 46,6 °C aan. Gisteren kwam daar nog eens vlot 1,3 °C bij. Voor de tweede dag op rij een nieuw nationaal record.

21 reacties

 • Alexa Grieken

  4 maanden geleden
  Er is geen overbevolking. Wel onnodige luxe, veel verspilling, bedrijven en mensen die stoer doen op sociale media maar in werkelijkheid niets doen.
 • DANIEL DEGRYSE

  4 maanden geleden
  Inderdaad ik begrijp nog steeds niet dat men dit niet serieus neemt. Maar ja het verdienen van geld gaat nu eenmaal boven alles bij de mensheid. Zwaar teleurgesteld!! Waar vindt je zo een mooie planeet als de onze in het universum?? RIP………
 • Bart Vanlandeghem

  4 maanden geleden
  Het is ook warmer op andere planeten. Het probleem is de zon die harder schijnt. Ik moet daarvoor geen 8 jaar universiteit gedaan hebben.
 • Gerd Peeters

  4 maanden geleden
  Het is hoog tijd dat koppels hoogstens maar 2 kinderen meer mogen hebben, de wereld is gewoon overbevolkt.
 • guido Bervoets

  4 maanden geleden
  Overbevolking is inderdaad één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde. En wat promoten regeringen zoals o.a. Hongarije e.a. Oostbloklanden - de bevolking moet meer kindjes maken. En tegelijk voeren ze een strijd tegen homoseksualiteit dat een serieuze rem kan zetten op de overpopulatie. In de meeste landen die het meest kinderen produceren staat er er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit. Ga daar maar eens aan staan.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Klimaatexperts willen Vlaamse veestapel drastisch verminderen om uitstoot te beperken
  65

  Klimaatex­perts willen Vlaamse veestapel drastisch verminde­ren om uitstoot te beperken

  "Een doordachte reductie van de veestapel is noodzakelijk", zo luidt een advies van het Vlaams Opvolgpanel Klimaat aan de Vlaamse regering, waarover Het Nieuwsblad bericht. De Vlaamse regering moet nu aan de slag met het advies, maar de kwestie ligt héél gevoelig, schrijft de krant. In het rapport staat een scenario waarbij bijvoorbeeld het aantal varkens met ruim 1,7 miljoen dieren en het aantal kippen met ruim 23 miljoen zou dalen.
 3. Spaanse wetenschappers testen hersenimplantaat bij blinde vrouw: “Ik kon opnieuw vormen en letters zien"

  Spaanse wetenschap­pers testen hersenim­plan­taat bij blinde vrouw: “Ik kon opnieuw vormen en letters zien"

  Wetenschappers van de Spaanse universiteit Miguel Hernández de Elche, gelegen in de provincie Alicante, hebben een hersenimplantaat ontworpen waarmee blinde mensen opnieuw vormen zouden kunnen waarnemen. De 57-jarige Bernardeta Gómez, die zestien jaar geleden blind werd door een zenuwaandoening, kreeg het implantaat als eerste. Het onderzoek is mogelijk een doorbraak. Zo is het de eerste keer dat de technologie op een blind persoon wordt toegepast.
 1. Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen
  205

  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Wetenschap & Planeet