Een man zoekt verkoeling tijdens de hittegolf in Canada.
Volledig scherm
Een man zoekt verkoeling tijdens de hittegolf in Canada. © REUTERS

#extreemweer: historische hittegolf breekt nationaal record voor tweede dag op rij in Canada

Intens, ongezien en gevaarlijk. Slechts enkele woorden waarmee men de hittegolf die het noordwesten van het Amerikaanse continent teistert beschrijft. Op zondag werd voor het eerst ooit een temperatuur van meer dan 45 °C gemeten in Canada. Het kwik gaf toen 46,6 °C aan. Gisteren kwam daar nog eens vlot 1,3 °C bij. Voor de tweede dag op rij een nieuw nationaal record.

21 reacties

 • Alexa Grieken

  4 weken geleden
  Er is geen overbevolking. Wel onnodige luxe, veel verspilling, bedrijven en mensen die stoer doen op sociale media maar in werkelijkheid niets doen.
 • DANIEL DEGRYSE

  1 maand geleden
  Inderdaad ik begrijp nog steeds niet dat men dit niet serieus neemt. Maar ja het verdienen van geld gaat nu eenmaal boven alles bij de mensheid. Zwaar teleurgesteld!! Waar vindt je zo een mooie planeet als de onze in het universum?? RIP………
 • Bart Vanlandeghem

  1 maand geleden
  Het is ook warmer op andere planeten. Het probleem is de zon die harder schijnt. Ik moet daarvoor geen 8 jaar universiteit gedaan hebben.
 • Gerd Peeters

  1 maand geleden
  Het is hoog tijd dat koppels hoogstens maar 2 kinderen meer mogen hebben, de wereld is gewoon overbevolkt.
 • guido Bervoets

  1 maand geleden
  Overbevolking is inderdaad één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde. En wat promoten regeringen zoals o.a. Hongarije e.a. Oostbloklanden - de bevolking moet meer kindjes maken. En tegelijk voeren ze een strijd tegen homoseksualiteit dat een serieuze rem kan zetten op de overpopulatie. In de meeste landen die het meest kinderen produceren staat er er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit. Ga daar maar eens aan staan.
 1. Tinne Van der Straeten: “Ik ga niet mee in politieke strijd rond gascentrale Vilvoorde”

  Tinne Van der Straeten: “Ik ga niet mee in politieke strijd rond gascentra­le Vilvoorde”

  “Ik ga niet mee in een politieke strijd.” Zo reageerde federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in ‘De Ochtend’ op de discussie over de beslissing van de provincie Vlaams-Brabant om een vergunning te weigeren voor de nieuwe gascentrale in Vilvoorde. De Groen-minister vindt wel dat investeerders moeten kunnen vertrouwen op de correcte naleving van de regels. “Als een project volgens de regels vergunbaar is, moet het kunnen vergund worden”, klinkt het.

Wetenschap & Planeet