Een man zoekt verkoeling tijdens de hittegolf in Canada.
Volledig scherm
Een man zoekt verkoeling tijdens de hittegolf in Canada. © REUTERS

#extreemweer: historische hittegolf breekt nationaal record voor tweede dag op rij in Canada

Intens, ongezien en gevaarlijk. Slechts enkele woorden waarmee men de hittegolf die het noordwesten van het Amerikaanse continent teistert beschrijft. Op zondag werd voor het eerst ooit een temperatuur van meer dan 45 °C gemeten in Canada. Het kwik gaf toen 46,6 °C aan. Gisteren kwam daar nog eens vlot 1,3 °C bij. Voor de tweede dag op rij een nieuw nationaal record.

21 reacties

 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  Er is geen overbevolking. Wel onnodige luxe, veel verspilling, bedrijven en mensen die stoer doen op sociale media maar in werkelijkheid niets doen.
 • DANIEL DEGRYSE

  2 jaar geleden
  Inderdaad ik begrijp nog steeds niet dat men dit niet serieus neemt. Maar ja het verdienen van geld gaat nu eenmaal boven alles bij de mensheid. Zwaar teleurgesteld!! Waar vindt je zo een mooie planeet als de onze in het universum?? RIP………
 • Bart Vanlandeghem

  2 jaar geleden
  Het is ook warmer op andere planeten. Het probleem is de zon die harder schijnt. Ik moet daarvoor geen 8 jaar universiteit gedaan hebben.
 • Gerd Peeters

  2 jaar geleden
  Het is hoog tijd dat koppels hoogstens maar 2 kinderen meer mogen hebben, de wereld is gewoon overbevolkt.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Overbevolking is inderdaad één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde. En wat promoten regeringen zoals o.a. Hongarije e.a. Oostbloklanden - de bevolking moet meer kindjes maken. En tegelijk voeren ze een strijd tegen homoseksualiteit dat een serieuze rem kan zetten op de overpopulatie. In de meeste landen die het meest kinderen produceren staat er er zelfs de doodstraf op homoseksualiteit. Ga daar maar eens aan staan.