Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Experten waarschuwen voor eindeloze cyclus van extreme hitte, droogte en vuur aan Amerikaanse westkust

De westkust van de Verenigde Staten en Canada kreunt opnieuw onder de hittegolven en de bosbranden die eruit voortkomen. Experten zeggen nu dat de regio vastzit in een ongenadige cyclus van extreme hitte, droogte en vuur, versterkt door de klimaatcrisis.

5 reacties

 • Jean Gobin

  4 dagen geleden
  zal ook al wel eens gebeurd zijn in de dertiende eeuw ...niets aan de hand is normaal ..
 • Guy Van Brussel

  2 weken geleden
  Waarom eens geen goed nieuws geven, zoals over het "Great Barrier Reef" bijvoorbeeld, dat terug in uitstekende staat verkeert,.. en dat ondanks alle doemscenario's die ons werden wijsgemaakt !
 • Jacques-Philippe Leclerc

  2 weken geleden
  Voor jaren werd de "bark beetle" genegeerd bij de CA. overheid, tot groot genoegen van de milieuactivisten, want het natuur moeten we met rust laten. Elke boom die aangetast wordt bij deze bark beetle gaat dood, en miljoenen bomen staan als grote lucifers in woud. Doden bomen omkappen "ist verboten", het is natuur en het natuur zorgt voor zich eigen, volgens de milieuactivisten. De gevolgen zijn honderden bosbranden p/jaar en miljarden $$ schade. Google maar eens "bark beetle damage CA."
 • Pierre Van den Wijngaert

  2 weken geleden
  Kunnen we onze natte zomer niet naar daar sturen?
 • Lenne Harding

  2 weken geleden
  Dat veroorzaken we zelf met al die overbodige luxe.
 1. Jeff Bezos bedankt Amazon-medewerkers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”
  22

  Jeff Bezos bedankt Ama­zon-medewer­kers en klanten voor ruimtereis: “Jullie hebben hiervoor betaald”

  Miljardair Jeff Bezos is de medewerkers en klanten van Amazon dankbaar omdat ze zijn kort verblijf in de ruimte mogelijk hebben gemaakt. Dat zei hij vandaag nadat hij met een raket van zijn eigen bedrijf Blue Origin naar de grens van de ruimte vloog. Hij is ook “verbluft” over de “schoonheid en de kwetsbaarheid” van onze planeet, klonk het. Critici vinden dat Bezos zijn geld beter in de aarde zou investeren, dan in peperdure ruimtereizen.

Wetenschap & Planeet