AFP
Volledig scherm
© AFP

Experten: "Biodiversiteit gaat overal ter wereld achteruit. Zowel beleidsmakers als burgers moeten nu in actie schieten"

WeteschapDe biodiversiteit blijft overal in de wereld op verontrustende wijze achteruitgaan. Dit blijkt uit rapporten, samengesteld door honderden deskundigen, die bijeenkwamen in de Colombiaanse stad Medellin om een stand van zaken op te maken van de fauna, flora en bodems. Hun voorspellingen over de toekomst van dieren- en plantensoorten over de hele wereld zijn bijzonder onrustwekkend. De verantwoordelijkheid om het probleem aan te pakken, ligt niet alleen bij de beleidsmakers, maar ook bij de burgers zelf, zeggen ze.

26 reacties

 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Mensen willen hun comfort niet opgeven, dus zal het enkel nog dramatischer worden. Tim Berquin je bent een naïeveling.
 • Raymond DEDEREN

  3 jaar geleden
  Het is te laat samen met de mens zal de flora en fauna verdwijnen zoals de dinos dit veroorzaakt door de mens zelf. Gezien op een franse zender,les grandes extinctions waarin door wetenschappers word beweerd dat de zesde uitsterving begonnen isen dat demens samen met flora en fauna zal verdwijnen zoals de dinos,eigenlijk zijn we met veel te veel op deze aardbol.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Zolang één soort, met name de mensheid, blijft kweken als konijnen en op veel te grote voet blijft leven zal al het andere vanzelfsprekend uitsterven. Overbevolking is de oorzaak van àlle kwaad en zolang daar niets aan gedaan wordt zal eender welke maatregel mbt energie- geld- voedsel- & watertekort volstrekt nutteloos blijken. Om van milieu- flora- en faunabescherming nog maar te zwijgen.
 • Patrick Moorthamer

  3 jaar geleden
  Het is de ver van mijn bed show voor de politiek blijkbaar, geen een heeft het lef om drastisch in te grijpen, gisteren toevallig nog documentaire gezien over die plastic afval en de gevolgen voor ons en natuur, heel triest we zijn volop ons eigen kapot aan maken!
 • marina massu

  3 jaar geleden
  Aan het behoud van de biodiversiteit werken wijzelf al jaren mee, het is echt niet moeilijk : een stukje bos bewaren in tegenstelling tot buurtbewoners die tot de laatste boom vellen. De spechten, mezen, vinken, gaaien, eekhoorns e.d. wonen graag in onze tuin....
 1. SpaceX-raket met alleen burgers aan boord succesvol in baan om aarde voor driedaagse ruimtereis
  Play

  Spa­ceX-ra­ket met alleen burgers aan boord succesvol in baan om aarde voor driedaagse ruimtereis

  Ruimtevaartuig Inspiration4 van SpaceX is om iets na 2 uur ‘s nachts Belgische tijd succesvol gelanceerd en brengt vier ruimtetoeristen in een baan rond de aarde voor een driedaagse ruimtereis. Géén professionele astronauten aan boord dus, al kwam één reiziger wel erg dicht bij zo’n brevet. SpaceX van miljardair Elon Musk organiseert de ruimtereis, die begon met de lancering op Cape Canaveral in Florida. De reis is volgens het bedrijf zelf meteen ook de start van de commerciële ruimtevaart. Maar wie zijn de vier gelukkigen die mee mogen?
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet