Een windmolenpark voor de Belgische kust.
Volledig scherm
Een windmolenpark voor de Belgische kust. © Photo News

Europese landen stoten minder CO2 uit, maar 2030-doelstellingen zijn nog niet in zicht

De EU-landen hebben hun CO2-uitstoot met 2 procent verminderd in 2018. Dat blijkt uit onderzoek van de European Environment Agency (EEA). Om de klimaatdoelstellingen tegen 2030 te halen, moet echter een tandje worden bijgestoken. Vooral de transportsector blijft een zorgenkind.

5 reacties

 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  om de doelstellen te kunnen halen moet men eerst dringend de bevolkungsdichtheid aanpakken.
 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Ferdinand,China is volop bezig aan inhaalbeweging wat alternatieve (klimaatneutrale) energie betreft,ze moeten wel volgen want zelfs in de VS zijn er ondanks Trump steeds meer bedrijven die zelf initiatief nemen inzake klimaatneutraal beleid,zeker in de staat Californie.Dat noemt men transitie en brengt in overgang uiteraard tijdelijk problemen mee die zich achteraf terugbetalen.
 • Willy Masson

  2 jaar geleden
  Klopt Ferdinand alleen kan de zelf verklaarde hoogopgeleide klimaataanhang absoluut niet rekenen laat staan in absolute cijfers vandaar het zielig gemekker over België en hun idiote verklaringen dat China het beter zou doen . Aantal inwoners nemen ze gewoon niet mee alleen een procentuele benadering, lachwekkend.
 • Ferdinand Engelbeen

  2 jaar geleden
  Volgens de cijfers van 2018 is de CO2 uitstoot van China met 4,7% toegenomen, terwijl die in de VS en Europa is gedaald. Ook per hoofd van de bevolking is China de EU al gepasseerd, alleen zijn ze met een miljard meer mensen. Dus is Europa volop bezig economische zelfmoord te plegen met hun steeds duurder wordende energie, waardoor ze door China uit de wereldmarkt worden gedrukt. Dank zij het akkoord van Parijs, waar China noch India aan CO2 reductie moeten doen...
 • Guy Van Severen

  2 jaar geleden
  En de andere werelddelen ? Geef eens de exacte cijfers aub !

Wetenschap & Planeet