thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Er zit een haar in je kant-en-klaar

WEET WAT JE EETIndien je enthousiasme voor die diepvriespizza of kant-en-klare witloof-in-hesp intussen wat is afgenomen, zal het wellicht nog een diepere duik nemen als je merkt dat die een aminozuur kan bevatten zoals L-cysteïne (meelverbeteraar E910).

  1. De duistere geheimen van de voedingsindustrie
    WEET WAT JE EET

    De duistere geheimen van de voedingsin­du­strie

    De schandelijke mishandeling van varkens in het slachthuis van Tielt en onze daaropvolgende (tijdelijke) afkeer voor worst en kotelet. De actie 'dagen zonder vlees'. De heisa rond onverdoofd slachten. Het zijn slechts enkele van de vele aanwijzingen dat we als consument twee keer beginnen nadenken als de vraag 'wat eten we vanavond?' wordt gesteld. Recent werd het onthullende boek van de Britse voedingsexperte Joanna Blythman naar het Nederlands vertaald. De publicatie van 'Slik je dat? Wat je niet mag weten over je eten' heeft zijn effect niet gemist. Wij brachten twee jaar geleden, naar aanleiding van dat verontrustende rapport, al de reeks 'Weet wat je eet'. De hoogtepunten daaruit brengen we vandaag nog eens naar voren. Samengevat: alles wat niet vers is en dus werd bewerkt, bevat rotzooi die slecht is voor je gezondheid.

Wetenschap & Planeet