Teslabaas Elon Musk.
Volledig scherm
Teslabaas Elon Musk. © ZUMA Press

Elon Musk looft 100 miljoen dollar uit voor beste technologie voor CO2-opslag

Techmiljardair Elon Musk heeft op Twitter gezegd 100 miljoen dollar (82 miljoen euro) uit te zullen loven voor de ontwikkeling van de 'beste' technologie om CO2 op te slaan. 

26 reacties

  • Louis Smeekens

    1 maand geleden
    Slimme gast. 100.000.000 belonen, een peulschil voor hem, en er miljarden aan verdienen. Magoed... t'is voor de goeie zaak zeker?
  • Geert Tamsyn

    1 maand geleden
    Weeral goed gezien van Musk, carbon capture and storage/usage is dé uitdaging van de 21ste eeuw. De CO2-uitstoot is en blijft gigantisch, maar de waaier aan mogelijke toepassingen van CO2 is enorm. CO2 niet zien als afval, maar als grondstof, dat is de juiste invalshoek voor de toekomst. En Musk heeft dat begrepen.
  • Marcus Camps

    1 maand geleden
    Heeft gene nagel om aan zijn gat te krabben. Zijn Tesla heeft nog nooit een bal opgebracht, m.u.v. hier en daar een trimestertje om dan terug dik in het rood te gaan. Overal geld ophalen door aandelen te verpatsen aan goedgelovigen, waarop hij zichzelf aandelen toeschrijft voor knowhow. Nu ook weer grootdoenerij, net alsof een bedrijf dat de oplossing vindt voor het CO2 probleem het aan hem zal overdragen voor 100 miljoen dollar. Goed geprobeerd.
  • Patrick Meersman

    1 maand geleden
    Gewoon mèèr bomen planten, zij ademen de co2 in en O2 (zuurstof) weer uit.
  • Jan Mertens

    1 maand geleden
    Overdag is CO2 de beperkende factor bij fotosynthese. Pomp, gedreven door zonnepanelen, rond de evenaar over een groot oppervlak, lucht 50 m diep. De algen zullen veel sterker groeien en CO2 wordt opgenomen.
  1. Heel wat mensen maanden later nog ziek: WHO vraagt meer aandacht voor langetermijneffecten van coronabesmetting

    Heel wat mensen maanden later nog ziek: WHO vraagt meer aandacht voor langeter­mijn­ef­fec­ten van coronabe­smet­ting

    De nationale gezondheidsdiensten moeten meer aandacht besteden aan de gevolgen op lange termijn van een coronabesmetting. Dat heeft de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag verklaard tijdens een digitale persconferentie. Heel wat mensen lijden maanden na een coronabesmetting immers nog altijd aan post-corona-aandoeningen of 'long Covid'.
  1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
    Play

    Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

  2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
    Play

    Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

Wetenschap & Planeet