Elon Musk, topman van onder meer autobedrijf Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX.
Volledig scherm
Elon Musk, topman van onder meer autobedrijf Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX. © Hannibal Hanschke/Reuters Images

Elon Musk betwist kritiek op zijn Starlink-netwerk: “Genoeg ruimte in de ruimte”

Elon Musk spreekt geïrriteerd de kritiek tegen op zijn Starlink-satellietenproject, dat ‘te veel ruimte in de ruimte’ in beslag zou nemen. In de Britse zakenkrant Financial Times wijst Musk ook beweringen van de hand dat de satellieten concurrentie in de ruimte zouden verdringen. Volgens de miljardair is de ruimte “extreem gigantisch” en is er ruimte voor tientallen miljarden satellieten.

6 reacties

 • Ludo Wouters

  1 jaar geleden
  De aarde is een stort geworden. De rivieren, oceanen zijn op vele plaatsen riolen geworden. En de ruimte rond de aarde op bepaalde hoogte hangt vol afval om die satellieten op hun plaats te brengen. Maar Musk denkt dat er nog veel plaats is, voor hem dan toch. Narcist of egoïst?
 • Bart Verwegen

  1 jaar geleden
  Ja Elon, de ruimte is miljarden lichtjaren groot dus het moet geen probleem zijn om uw satellieten slechts 1 lichtjaar ver te sturen.
 • Kelly Verlinden

  1 jaar geleden
  Het is te hopen dat China en Rusland zijn rommel neerschieten.
 • DIRK Verthe

  1 jaar geleden
  Overal brol achterlaten is blijkbaar des mensen. Maar daar hoeven we niet mee akkoord te gaan. Dus weerwerk geven is een 'must'
 • Lecocq Daniel

  1 jaar geleden
  Ooit komen die satellieten ook terug naar beneden. Ik hoop op een gecontroleerde wijze ergens in de Stille Oceaan, zoniet...
 1. Rusland geeft toe satelliet te hebben vernietigd, maar veiligheid van ruimtestation ISS was “prioriteit”
  Update

  Rusland geeft toe satelliet te hebben vernietigd, maar veiligheid van ruimtesta­ti­on ISS was “prioriteit”

  Rusland erkent dinsdag dat het een van zijn oude satellieten in een baan rond de aarde heeft vernietigd als test met een anti-satellietwapen. Daarmee bevestigt het land de beschuldigingen van Washington, waarbij grote woede ontstond dat die test het Internationaal Ruimtestation ISS in gevaar had gebracht. Moskou ontkent dat de proef een risico vormde voor het station. Het noemt de verontwaardiging bij de Amerikanen daarnaast “op zijn minst hypocriet”.