David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Elf meldingen over bloedstolling of tromboses na vaccinatie met AstraZeneca, vijf gelden als "ernstige bijwerking”

In België zijn tot en met vanmorgen elf meldingen gedaan over bloedstolling of tromboses na vaccinatie met AstraZeneca. Twee gevallen worden onderzocht. Dat meldt het FAGG. Van de elf meldingen worden er zes als niet-ernstige bijwerkingen en vijf als ernstige bijwerkingen gecategoriseerd.

49 reacties

 • Gregoor Vogels

  3 maanden geleden
  Dat vaccin zou niet mogen gegevn worden aan mensen die verplicht bloedverdunners moeten nemen omdat ze zo,al veel.kans maken om bloedklonters te maken. Die uitzondering zou er zee zee vlug officieel moeten komen, zeer vlug!
 • Eli Bos

  3 maanden geleden
  Ge zult maar bij die elf zijn. Enige reactie van de onbekwame geneeskunde 'je hebt pech gehad'. Colleteral damage bij het klootjesvolk dat hoort er bij natuurlijk.
 • Leon Dendoncker

  3 maanden geleden
  Als men op 1 jaar een vaccin ontwikkeld, waar men anders 10 jaar overdoet vooraleer het op de markt komt, heb ik toch grote bedenkingen wat voor gevolg dit heeft op lange termijn op ons lichaam, al die verschillende vaccins, de pharma heeft maar een oog voor doel, zoveel mogelijk winst maken, waarom anders zich ontdoen van verantwoordelijkheid?
 • Pé Gevers

  3 maanden geleden
  Ook bij het vaccin Moderna zijn deze bloedstollingen al opgetreden, maar het moet ten allen tijde verzwegen worden. En inderdaad hoor je er iets van in onze pers. Deze regering, en in zonderheid OVLD, leggen de media beperkingen op in het geen ze mogen melden. Dit was ook zo onder de regering Verhofstadt, waar ook VLD en groen in zaten.
 • Ferdinand Nuyts

  3 maanden geleden
  Met welk vaccin is mama en papa De Croo ingeënt, of is dat top secreet dat zal zeker wel gefilmd zijn hé, ben benieuwd.
 1. Worden plastiek wegwerpzakjes binnenkort gemaakt van “vegan spinrag”?

  Worden plastiek wegwerpzak­jes binnenkort gemaakt van “vegan spinrag”?

  Wetenschappers van de Britse universiteit Cambridge zijn er in geslaagd om spinrag na te maken in een laboratorium. Bij het proces komt geen spinnetje aan te pas, de stof is dus vegan. Daarbovenop gebruiken de wetenschappers enkel natuurlijke bouwstenen en geen chemicaliën om het goedje te produceren, waardoor het volledig biologisch afbreekbaar is. De nieuw ontwikkelde “vegan spinrag” kan dus voor een duurzamere wereld zorgen door plastiek te vervangen en zo vervuiling tegen te gaan.

Wetenschap & Planeet