Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © BELGA

Elektrische fietsers sporten even hard als gewone fietsers

Gebruikers van een elektrische fiets werken net zo goed aan hun gezondheid als wie op een gewone fiets rijdt. Dat blijkt uit een grootschalige internationale studie, gefinancierd door de Europese Commissie, waarvoor 10.000 mensen meerdere jaren lang werden gevolgd in zeven Europese steden, waaronder Antwerpen. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg vandaag.

62 reacties

 • Pascal Buyens

  2 jaar geleden
  Waarom allemaal zo nors reageren, het is gewoon één van de beste uitvindingen die ze gedaan hebben, die mensen alleen maar promoten om te bewegen en die domme auto thuis te laten staan. Dus wees eens wa positiever
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Ze doen meer kilometers, maar geen even zware inspanning, dus dikke zever, gans het onderzoek.welk onderzoek? Door wie? Hoeveel testgevallen? 100 of 100000? Al die rimpelcrèmes zijn ook altijd getest, dermatologisch dan nog, maar werken van geen kanten.
 • Peter Nols

  2 jaar geleden
  Als dit klopt dan zou je toch een ezel moeten zijn om zoveel meer uit te geven aan een E-Bike.
 • Frans Van Hoyweghen

  2 jaar geleden
  Ik zie geen verschil ik fietste met mijn gewone fiets enkel naar mijn werk terug, wel nu met mijn elektrische fiets doe juist het zelfde niet meer of minder.
 • Johan SMETS

  2 jaar geleden
  Heel wat mensen reageren op iets wat er niet staat: als je evenveel km met elektrische als met gewone fiets fietst, dan is het evident dat de mechanische versie meer energie verbruikt. Het punt is dat mensen die vroeger geen of amper de fiets gebruikten, nu dikwijls meer KM doen. Ik reken mijzelf bij deze groep.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.

Wetenschap & Planeet