De Falcon Heavy in haar lanceerplatform.
Volledig scherm
De Falcon Heavy in haar lanceerplatform. © Twitter Elon Musk

Eindelijk onthult Elon Musk wanneer 's werelds krachtigste draagraket voor het eerst de ruimte ingaat

Wat is er al veel over geschreven en gezegd, over de superraket van SpaceX. De motoren van de Falcon Heavy werden vorige week al even getest, maar het blijft wachten op de lancering. Elon Musk brengt nu eindelijk duidelijkheid. 's Werelds krachtigste raket wordt op 6 februari de ruimte ingejaagd - met aan boord zijn rode Tesla.

10 reacties

 • Jurgen Van Den Bergh

  5 jaar geleden
  Op 39A werd niet alleen Apollo 11, maar ook de space shuttle Challenger gelanceerd. Ik ben er eens geweest aan dat platform, indrukwekkend. Dan voel je je klein hoor!
 • Geert Matthys

  5 jaar geleden
  Arme aandeelhouders zullen met de smartphone in aanslag die hele reis moeten volgen en bidden.
 • mich lee

  5 jaar geleden
  Hugo, al de projecten van Musk maken verlies. Dat wordt allemaal met zijn Eigen middelen gefinancierd. Het enige zakelijke success was paypal, waar hij nog steeds massa's geld mee verdiend.
 • Raf Van de Vreugde

  5 jaar geleden
  Ergens logisch. In de jaren 60 was er een echte wapenwedloop aan de gang met de Russen.. Diegene met de krachtigste raket kon zijn kernbommen op de ander gooien. Aangezien president Kennedy beloofd had dat de Amerikanen voor eind jaren '60 een Amerikaan op de maan zouden hebben rondlopen, en hiermee dus ook de heerschappij in de ruimte zou hebben, was er geld genoeg, Plus, meer dan 400000 lensen werkten mee aan het Apollo project. Nu is dat een beetje anders...
 • jean petermans

  5 jaar geleden
  Satur(nus) V blijft inderdaad de sterkste met een vermogen om een lading van 140 ton in een baan om de aarde te brengen ( info NASA)
 1. Voorspelt Lieven Scheire met AI de identiteit van de ‘Masked Singers’? “Herman, Marc, Timmy en Anouk hadden we al juist”
  PREMIUM
  3

  Voorspelt Lieven Scheire met AI de identiteit van de ‘Masked Singers’? “Herman, Marc, Timmy en Anouk hadden we al juist”

  De zoektocht naar de identiteit van ‘The Masked Singers’ is volop aan de gang. Maar kan artificiële intelligentie meespeuren naar de verborgen zangers? Volgens AI-bedrijf Radix en Lieven Scheire zou dat geen enkel probleem mogen zijn. Meer zelfs, hun ‘ONTMASKATRON’ boekte al enkele successen. Wie zijn hun hoofdverdachten voor de overblijvers? En wat vindt VTM van deze topspeurder?
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tuberculose binnenkort weer dodelijkste infectieziekte ter wereld

  Tuberculo­se binnenkort weer dodelijk­ste infectie­ziek­te ter wereld

  Tuberculose (tbc) is goed op weg om weer de dodelijkste infectieziekte ter wereld te worden. Door de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenstroom verspreidt de ziekte zich opnieuw gemakkelijker. Daarvoor waarschuwt Damiaanactie, niet toevallig op wereldtuberculosedag. Uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat het aantal diagnoses in 2021 wereldwijd met 5 procent is gestegen.