via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Eerst hoge en nu veel te lage temperaturen tijdens de zomerperiode op Neptunus, wat is er aan de hand?

Een nieuwe studie van Neptunus heeft aan het licht gebracht dat er iets vreemds aan de hand is met de temperatuur op de verste planeet in ons zonnestelsel. De temperatuur zou er ondanks het zomerseizoen dalen. De bevindingen zijn gerapporteerd in The Planetary Science Journal. 

 1. “Over 2 jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelbare tumoren aanpakken”: wordt flashtherapie de grote doorbraak in kankerbehandeling? En hoe werkt het?
  PREMIUM

  “Over 2 jaar kunnen we ook de moeilijkst behandelba­re tumoren aanpakken”: wordt flashthera­pie de grote doorbraak in kankerbe­han­de­ling? En hoe werkt het?

  Is flashtherapie, heel kort bestralen met een hoge dosis, de sleutel tot succesvollere behandeling van tumoren? Het eerste onderzoek is alvast veelbelovend. “Niet alleen is de impact op de tumor minstens even groot als bij een gewone bestraling, er is minder schade aan omliggende organen én het is goedkoper, omdat één tot twee sessies volstaan. ”, zegt radiotherapeut-oncoloog Piet Dirix (UZA) in De Morgen.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.