Een oranje gloed boven de vulkaan Mayon op de Filipijnen.
Volledig scherm
Een oranje gloed boven de vulkaan Mayon op de Filipijnen. © AP

Duizenden op de vlucht voor dreigende vulkanen op 'Ring van Vuur'

In verschillende Zuidoost-Aziatische staten houden mensen de adem in uit vrees voor de uitbarsting van vulkanen. Dat geldt zowel voor Indonesië (op Bali en Sumatra), Papoea-Nieuw-Guinea als de Filipijnen. Aan het dreigend onheil gaan het spuwen van as, rook en lava vooraf. Duizenden mensen; 14.000 op de Filipijnen, 3.000 in Papoea- zijn al op de vlucht.

2 reacties

 • joseph verbeke

  5 jaar geleden
  Niet goed voor het klimaat!
 • Bernd Vaes

  5 jaar geleden
  Wat een geluk, dat er nog steeds actieve vulkanen zijn. Hopelijk zullen de honderden vulkanen in de Andes en het gebergte van Noord-Amerika een beetje meehelpen. Zonder vulkanen was het leven op aarde nooit mogelijk. We zouden ze dus best koersteren, maar wel uit hun buurt blijven.
 1. Nieuwe neusspray tegen migraine goedgekeurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”
  PREMIUM

  Nieuwe neusspray tegen migraine goedge­keurd in VS: “Een echte doorbraak voor de 1 op 5 Belgen die last hebben van migraine”

  Pfizer meldt dat hun neusspray tegen migraine Zavzpret net door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) is goedgekeurd. “Een belangrijke doorbraak voor mensen die vrij van pijn willen zijn”, jubelt het persbericht. Is dit nieuwe medicijn echt een medische doorbraak? Hoeveel mensen hebben nu precies last van migraine? Kan je een migraine voorkomen? En wat doe je het beste als je een aanval hebt? Hoe dat allemaal zit, vroegen we aan neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel).