AP
Volledig scherm
© AP

Dubbel masker kan overdracht coronavirus met 96,5 procent verminderen volgens nieuwe studie

Het dragen van zowel een chirurgisch als een stoffen mondmasker kan de overdracht van het coronavirus met tot 96,5 procent verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse CDC, de overheidsdienst die zich bezighoudt met het opsporen, behandelen en voorkomen van ziekten. Hetzelfde is het geval voor een goed aansluitend chirurgisch mondkapje.

107 reacties

 • Jos Van Den Driel

  1 jaar geleden
  ze kunnen er anders 3 opzetten zodat we zeker stikken deze zomer.
 • DIRK RASSCHAERT

  1 jaar geleden
  Hepafilter Stofzuigerzakken, zeslagig x 2 en nog eens dubbelgevouwen, is dus 24 lagen en dit in een elastisch stoffen masker. Ik heb nog geen Covid en ik ben nog niet gestikt.
 • Karel Tichmann

  1 jaar geleden
  Je lichaam is niet geschikt, om dagelijks een masker te dragen.
 • Severine Degreef

  1 jaar geleden
  Plastic huishoudfolie schijnt ook goed te helpen tegen de overdracht.
 • Fonny Labie

  1 jaar geleden
  Ik heb 2 stoffen mondmaskers ontvangen, gaat onze roverheid nu dan elke week 7 chirurgische brengen, misschien met de facteur meegeven.
 1. WEERBERICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langetermijnvoorspelling, dus nog even met twee woorden spreken”
  Play
  51

  WEERBE­RICHT. Volgende week kans op eerste hittegolf van het jaar: “Langeter­mijn­voor­spel­ling, dus nog even met twee woorden spreken”

  Het is genieten van wat verkoeling vandaag, met temperaturen tot 24 graden en mogelijk enkele buien. Dit weekend wordt het volgens het KMI droog en gaan de temperaturen langzaam weer de hoogte in, om volgende week opnieuw richting 30 graden te evolueren. Er bestaat zelfs een kans dat we een hittegolf krijgen, maar volgens onze weerman Frank Duboccage moeten we wel nog even met twee woorden spreken. “Het is een langetermijnvoorspelling, dus we moeten nog even afwachten hoe de weerkaarten verder evolueren”, zegt hij aan HLN.
 1. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.

Wetenschap & Planeet