Artist impression van de landing van het Amerikaanse Marskarretje Perserverance, dat, als alles goed gaat, donderdag 17 februari met de wielen het Marsstof zal raken.
Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van de landing van het Amerikaanse Marskarretje Perserverance, dat, als alles goed gaat, donderdag 17 februari met de wielen het Marsstof zal raken. © EPA

Drukte op Mars: liefst drie missies arriveren deze maand bij de rode planeet

Het is druk aan het worden op Mars: deze maand arriveren liefst drie missies, van drie landen, bij de rode planeet. Dat is geen toeval. Ruimtevaartorganisaties lanceerden de missies afgelopen zomer vlak na elkaar omdat de afstand Mars-Aarde op dat moment gunstig was.

  1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
    Salaris

    Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

    Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.

Wetenschap & Planeet