REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Doorbraak”: medicijn tegen onder meer reumatoïde artritis helpt voor ernstig zieke coronapatiënten

Onderzoekers hebben een nieuw medicijn gevonden voor zeer zieke coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het bestaande middel tocilizumab, dat onder meer wordt gebruikt bij reumatoïde artritis, blijkt de ligduur en de termijn die mensen moeten worden beademd te verkorten. Ook heeft het invloed op het aantal sterfgevallen. Dat heeft onderzoek in 260 ziekenhuizen over de hele wereld aangetoond.

5 reacties

 • Albert Jacobs

  8 maanden geleden
  En waarom passen ze het dan niet toe ?
 • guy adriaensen

  8 maanden geleden
  Zeer goed nieuws voor België want nergens ter wereld liggen er zoveel mensen per 100000 inwoners op intencieve of sterven er als in dit land. En dat ondanks wij tot "de wereldtop behoren op gebied van gezondheidszorg".
 • Luc Anoniem

  8 maanden geleden
  En de reuma patiënten, die kunnen in stilte lijden, want zo groot is de voorraad van dat medicijn helemaal niet. En ja, je gaat van reuma wel degelijk dood. 
 • Francis Schueremans

  8 maanden geleden
  Eerst dat de 3 regeringen op een lijn zitten , gaan we nog maanden in ons kot moeten blijven en de Belg hij ploegde voort
 • Peter Baert

  8 maanden geleden
  Hier zullen ze het pas bestellen in 2030 zoals gebruikelijk..
 1. WHO deelt teleurstellende resultaten: remdesivir heeft geen invloed op overlevingskans van Covid-19-patiënten

  WHO deelt teleurstel­len­de resultaten: remdesivir heeft geen invloed op overle­vings­kans van Co­vid-19-patiënten

  Remdesivir - een virusremmer van farmareus Gilead - werd maandenlang opgevoerd als een belangrijk coronamedicijn, een mogelijke redder in nood die patiënten kan beschermen tegen ernstige complicaties. Alleen blijkt nu uit een internationale studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat remdesivir amper een impact heeft op de overlevingskansen. Ook drie andere kanshebbers worden door de onderzoekers afgevoerd.

Wetenschap & Planeet