Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Doemdagklok weer minuut dichter bij Apocalyps: "Het is twee voor twaalf"

Wetenschappers hebben de tijd op de symbolische ‘Doemdagklok’ met 30 seconden vooruit gezet, naar 23:58 uur. Daarmee zijn we volgens hen amper nog twee symbolische minuten verwijderd van “het einde van de wereld”.

39 reacties

 • Paul van de velde

  5 jaar geleden
  Zorg dat de wereldbevolking terug halveert en de klok kan evenredig terug gedraaid worden. Stop het willekeurig kweken van mensen om de economie steeds te laten draaien, DAT is onze ondergang.
 • Eric Servaes

  5 jaar geleden
  Het is een lang artikel maar je moet tot op het einde lezen. Het is een symbolische klok om mensen gewaar te maken van de bedreigingen. Trouwens, tijd is relatief ( Einstein) en niet absoluut.
 • René Lippeveld

  5 jaar geleden
  De heren Lensink en Lenaerts hebben hier alles al gezegd en daar hoeft men dus niets meer aan toe te voegen.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Niemand houdt je tegen Christophe Mertens, be my guest zou ik zeggen! Een klok die ook achteruit kan draaien, onnozelaars!
 • Fredien Vandervekens

  5 jaar geleden
  Deze heren kunnen de klok gewoon stilzetten. Nooit aan gedacht ? Wordt het nooit meer 12.
 1. “Ze hebben een eigen persoonlijkheid, emoties, unieke taal en kunnen tellen en eenvoudige gereedschappen gebruiken”: zo wonderlijk ingenieus is de bij
  PREMIUM
  6

  “Ze hebben een eigen persoon­lijk­heid, emoties, unieke taal en kunnen tellen en eenvoudige gereed­schap­pen gebruiken”: zo wonderlijk ingenieus is de bij

  Je zal er waarschijnlijk zelden bij stilstaan als je er eentje ziet voorbijzoemen, maar de bij is een ingenieus diertje. Gedragsbioloog Lars Chittka (Queen Mary University) neemt ons mee in het wonderbaarlijke brein van het insect. Hoe zitten hun hersenen in elkaar? Hoe intelligent zijn ze echt? Hebben ze een persoonlijkheid zoals ons? Ontdek hier alles wat je nog niet wist over de bij.