Documentaire Leon Degrelle op filmfestival in Sevilla

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Elon Musk hoopt in januari zijn ‘Starship’ in baan om de aarde te kunnen lanceren
  5

  Elon Musk hoopt in januari zijn ‘Starship’ in baan om de aarde te kunnen lanceren

  SpaceX-CEO Elon Musk hoopt dat de grote Starship-raket van zijn ruimtevaartbedrijf in januari 2022 voor het eerst in een baan om de aarde gebracht kan worden. Dat zei hij donderdag tijdens een virtuele bijeenkomst met leden van de National Academy of Sciences. Musk waarschuwt wel voor de risico’s en durft niet te zeggen dat het meteen een succesvolle vlucht zal zijn. Hij hoopt en verwacht na die eerste testvlucht volgens jaar nog meerdere lanceringen te doen.
 1. Wetenschapper in vakblad ‘Science’: “Visverkoopster op markt van Wuhan was eerste coronageval”

  Wetenschap­per in vakblad ‘Science’: “Visver­koop­ster op markt van Wuhan was eerste coronage­val”

  De eerste mens die ooit besmet raakte met Covid-19? Dat is volgens de WHO nog steeds een boekhouder die op kilometers afstand van de dierenmarkt van Wuhan woonde. Een topwetenschapper spreekt die bevindingen nu echter tegen in het befaamde tijdschrift ‘Science’. Volgens Michael Worobey moet ‘patiënt nul’ wel een link hebben met de veelbesproken markt. Hij kijkt daarom uitdrukkelijk in de richting van visverkoopster Wei Guixian.

Wetenschap & Planeet