Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dit zijn volgens experts de grootste bedreigingen voor de wereld

WetenschapVandaag werd in Londen het Global Risks Report voor 2018 voorgesteld, een rapport waarin risico-experts voorspellen wat de belangrijkste bedreigingen voor onze samenleving zijn.  En uit het document blijkt dat bijna 80 procent het risico op een oorlog tussen wereldmachten erg hoog inschat.

46 reacties

 • François Vande Wynckel

  5 jaar geleden
  Als er dan oorlog komt dan zullen onze tienduizenden nieuwe Belgen zeker paraat staan om hun gastland tegen de vijand te verdedigen. Oei, ik ben aan het dromen zeker.
 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Islam staat er niet tussen? Vreemd, overal waar ze zitten is het nochtans gezever, overal waar ze zitten zijn ze een gevaar voor niet moslims. Meest moorddadige godsdienst ter wereld. Ik zie daar nog wereldoorlog van komen.
 • Paul van de velde

  5 jaar geleden
  @Geert Tamsyn: door de overbevolking is er natuurlijk een overconsumptie. Alleen dat stoppen is zelfs geen oplossing, we moeten de wereldbevolking terug op een normaal niveau brengen van 2 miljard mensen. Probleem is dan wel dat de economie ineen stuikt, en dat mag niet van de elite en de politiek. Liever met z'n allen ten onder gaan i.p.v. nu maatregelen te treffen die er voor zorgen dat we op de lange duur duurzaam kunnen leven.
 • Geert Tamsyn

  5 jaar geleden
  Overbevolking is niet het probleem, wel de overconsumptie van een deel van die bevolking.
 • Michel Bierebeeck

  5 jaar geleden
  Terwijl Amerika in oorlog zal zijn met noord Korea , vallen de russen de Baltische staten en Europa aan......