Volledig scherm
PREMIUM
© thinkstock

Dit trieste lot staat het heelal de komende miljarden jaren te wachten

Astronomen kunnen nauwkeuriger dan ooit voorspellen hoe de toekomst van het heelal eruitziet. De Volkskrant maakte een tijdlijn van onze kosmos voor de komende miljoen googol jaar (jawel, een 1 met 106 nullen), die u hieronder kan lezen. 

 1. Astronomen staan versteld: monsterster mysterieus verdwenen

  Astronomen staan versteld: monster­ster mysterieus verdwenen

  Waar is toch die massarijke ster gebleven, een ster maar liefst 2,5 miljoen keer helderder dan de zon? Astronomen staan versteld. In 2011 hadden collega’s de ster ver weg in het Kinman-dwergstelsel nog - indirect - gespot, vorig jaar was ze plots verdwenen. Mogelijk is de ster ingestort tot een zwart gat, zónder voorafgaande supernova-explosie. “Dat zou dan de eerste directe waarneming zijn van een monsterster die zijn leven op deze manier afsluit”, weet de Ierse onderzoeksleider, Andrew Allan.
 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

Wetenschap & Planeet