EPA
Volledig scherm
© EPA

Dit nieuwe fossiel werpt een heel ander licht op onze geschiedenis

WetenschapAntropologen over heel de wereld zijn erg enthousiast over een nieuw fossiel dat in Israël ontdekt werd. Het eeuwenoude bot - een stuk kaakbeen - werpt een heel nieuw licht op de ontwikkeling van de Homo sapiens.

4 reacties

 • Lisa Ridley

  5 jaar geleden
  Dat zijn gigantische kiezen !!
 • Max Maximus

  5 jaar geleden
  Alweer bewijs dat de mens zich veel vroeger begon te ontwikkelen.Hoe ouder onze ruines zijn,hoe groter de bouwstenen worden en mortel zelfs niet terug te vinden is.De zwaarste steen die onafgewerkt in een groeve terug te vinden is weegt wss 1200 Ton.Jawel...u leest het goed.Een perfect gekapte rechthoekige zuil die klaar was op verplaatst te worden van 1200 ton.Zoveel raadsels en ze blijven zich vastklampen aan veronderstellingen van 100 jaar oud.
 • Davy Govaert

  5 jaar geleden
  das wel het gebit van 1 van onze ouders he
 • Peter Lagae

  5 jaar geleden
  De breuken in het huidige paradigma begint langzaam maar zeker deftige vormen aan te nemen. Ik kan dit alleen maar toejuichen. De geschiedenis van de moderne mens is veel groter en ouder dan wat ons wordt voorgeschoteld. Ook het 15 jaar behouden van deze vondst zegt heel veel over hoe voorzichtig men moet zijn dit soort zaken voor de huidige orthodoxe establishment neer te leggen. 20 à 15 jaar terug mocht deze brave man anders zijn carriere bij het groot vuil plaatsen.
 1. Je hoofd in een ijsbad steken? Deze trucjes helpen volgens de wetenschap wel en niet tegen een kater
  PREMIUM

  Je hoofd in een ijsbad steken? Deze trucjes helpen volgens de wetenschap wel en niet tegen een kater

  Een kater hebben is allerminst een pretje. Al hoeft dat ongemakkelijke gevoel volgens een nieuwe TikTok-trend niet lang te duren. Gewoon even je hoofd in een ijsbad dompelen en de klachten verdwijnen. Althans dat beweert men toch. Maar wat is een kater nu precies? Helpt het echt als je jouw hoofd in ijswater steekt? En welke trucjes werken nu wel en niet volgens de wetenschap als je een nachtje te zwaar bent gaan stappen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) geeft antwoord.
 2. WEERBERICHT. Dit weekend schakelen we over naar zomeruur, maar het weer blijft winters: “Komen en gaan van regenzones”

  WEERBE­RICHT. Dit weekend schakelen we over naar zomeruur, maar het weer blijft winters: “Komen en gaan van regenzones”

  Wie op zacht lenteweer zit te wachten, is eraan voor de moeite. De lente is immers nog lang niet in zicht. Vandaag wordt een zwaarbewolkte dag, met perioden van regen vanaf het westen. En dat zal de komende dagen niet veel anders zijn, meldt het KMI. Ook onze weerman Frank Duboccage bevestigt dat de lente niet voor de deur staat. “Het zal de volgende weken een komen en gaan van regenzones zijn”, zegt hij bij HLN LIVE.