Om de spiegels van de de James Webb telescoop juist af te stellen legden wetenschappers de ster 2MASS J17554042+6551277 vast op beeld
Volledig scherm
Om de spiegels van de de James Webb telescoop juist af te stellen legden wetenschappers de ster 2MASS J17554042+6551277 vast op beeld © AP

Dit is de eerste sterrenfoto van de James Webb-telescoop

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een nieuwe foto vrijgegeven, gemaakt door de James Webb Space Telescoop. Om de spiegels juist af te stellen legden ze de ster 2MASS J17554042+6551277 vast op beeld. Het resultaat overtrof alle verwachtingen.

9 reacties

 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  Hopelijk blijft hij intact , dan wordt het nog spannend ...
 • Marc Wouters

  1 jaar geleden
  Wat is de zin? Die vraag hebben ze ook gesteld toen de mens dacht dat de zon rond de aarde draaide, toen men dacht dat er alleen onze melkweg was enz.
 • guido van der heyden

  1 jaar geleden
  wat is de zin?
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Beter dat dan oorlogje spelen
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  En op de achtergrond beelden van ver afgelegen sterrenstelsels waar mogelijk duizenden planeten enige levensvormen herbergen. Beste Mich,er worden veel meer foto's genomen dan deze alleen.
 1. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 2. Voorspelt Lieven Scheire met AI de identiteit van de ‘Masked Singers’? “Herman, Marc, Timmy en Anouk hadden we al juist”
  PREMIUM
  3

  Voorspelt Lieven Scheire met AI de identiteit van de ‘Masked Singers’? “Herman, Marc, Timmy en Anouk hadden we al juist”

  De zoektocht naar de identiteit van ‘The Masked Singers’ is volop aan de gang. Maar kan artificiële intelligentie meespeuren naar de verborgen zangers? Volgens AI-bedrijf Radix en Lieven Scheire zou dat geen enkel probleem mogen zijn. Meer zelfs, hun ‘ONTMASKATRON’ boekte al enkele successen. Wie zijn hun hoofdverdachten voor de overblijvers? En wat vindt VTM van deze topspeurder?