thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Dit gebeurt met je lichaam als je stopt met roken

Roken is niet gezond, dat weten we ondertussen allemaal. Roken verhoogt het risico op kanker, hartaandoeningen en beroertes, maar wat gebeurt er als we plots stoppen met roken? Ons lichaam bezit de ongelooflijke kracht van zelfgenezing. Twintig minuten na je laatste sigaret begint je lichaam al te herstellen. En hoe langer je niet rookt, hoe gezonder je zal worden.

 1. Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”
  Play
  12

  Ware ravage in Florida komt aan het licht: al acht doden geteld, talloze huizen vernield en “sommige steden echt verwoest”

  De tol na de doortocht van orkaan Ian in Florida lijkt bijzonder zwaar. De storm heeft zeker acht levens geëist en de autoriteiten vrezen dat de dodentol nog zal oplopen. President Joe Biden vreest dat Ian de dodelijkste orkaan kan zijn in de geschiedenis van Florida. “De aantallen zijn onduidelijk, maar we horen de eerste berichten die mogelijk wijzen op een aanzienlijk verlies aan mensenlevens”, klinkt het. “Sommige steden zijn echt verwoest”, stelt gouverneur Ron DeSantis.
 2. Nick (24) dronk 100 dagen geen alcohol: het heeft zijn leven veranderd

  Nick (24) dronk 100 dagen geen alcohol: het heeft zijn leven veranderd

  Na een kater die maar liefst twee dagen duurde, besloot Nick voor het eerst sinds zijn veertiende om niet meer te drinken. "Ik voelde me als jongeman van 24 eerder 42. Lichamelijk voelde ik me een compleet wrak en mentaal was ik zo breekbaar als een kind van 8", zegt Nick Vinckier in een blogpost over zijn vreselijke kater. Hij besloot onmiddellijk om 100 dagen te stoppen met drinken. En die beslissing heeft hem voor altijd veranderd.