AP
Volledig scherm
© AP

Dit gebeurt er met je lichaam een uur nadat je een Big Mac hebt gegeten

De laatste jaren wordt er steeds meer aan de poten van McDonald's gezaagd. Documentaires als 'Super Size Me' doet de consument steeds minder zin krijgen in de producten van de fastfoodgigant. En deze informatie over de Big Mac, de all time classic van McDonald's, zal waarschijnlijk niet voor veel beterschap zorgen. Een infographic toont wat er met je lichaam gebeurt een uur nadat je een Big Mac hebt gegeten.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Europese petitie om einde te maken aan dierproeven haalt belangrijke drempel: Commissie verplicht om verbod in overweging te nemen

  Europese petitie om einde te maken aan dierproe­ven haalt belangrij­ke drempel: Commissie verplicht om verbod in overweging te nemen

  De Europese Commissie heeft een petitie gevalideerd die pleit voor het beëindigen van elke vorm van dierproeven. Er werden meer dan 1 miljoen handtekeningen ingezameld in 22 Europese landen. De initiatiefnemers, waaronder GAIA en Animal Rights, zullen nu uitgenodigd worden op een hoorzitting in het Europees Parlement, terwijl de Commissie verplicht wordt het verbod in overweging te nemen.
 1. Burger King biedt McDonald's vredesbestand aan en wil samen de McWhopper maken
  Play
  Hamburgervrede

  Burger King biedt McDonald's vredesbe­stand aan en wil samen de McWhopper maken

  Een combinatie van twee van 's werelds populairste hamburgers, zou het er ooit van komen? Als het van Burger King afhangt alvast wel. Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrede op 21 september heeft de fastfoodketen concurrent McDonald's alvast een vredesvoorstel gedaan: samen, één dag lang en op één locatie, een WcWhopper maken als symbool voor wereldvrede. De reactie van McDonald's is echter maar koeltjes.