Stevige braakrussula.
Volledig scherm
PREMIUM
Stevige braakrussula. © Wikimedia

Deze paddenstoelen kom je momenteel makkelijk tegen in onze bossen: “Al blijft de gouden regel: eet enkel paddenstoelen uit de winkel”

In sprookjes zijn het kabouterhuisjes, in sterrenkeukens verwerken koks ze in hun meest exquise gerechten: paddenstoelen spreken tot onze verbeelding én tot onze smaakpapillen. Toch is het verboden ze te plukken en ze lukraak eten staat gelijk aan een spelletje Russische roulette. Dit zijn de tien paddenstoelen die je nu in het bos kan aantreffen. Kijken mag, aankomen niet.

  1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
    Streamz

    Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

    Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.

Wetenschap & Planeet