THINKSTOCK
Volledig scherm
© THINKSTOCK

De wetenschap achter uw e-mailverkeer

WetenschapEen onbeantwoorde e-mail kan tot behoorlijk wat frustratie leiden. Een nieuwe studie van de University of Southern California biedt mogelijk enkele oplossingen. De onderzoekers bestudeerden 16 miljard mails, uitgewisseld tussen 2 miljoen mensen. In hun paper onthullen ze wat u kan doen om betere mails op te stellen en sneller antwoord te krijgen.

 1. Europees geneesmiddelenagentschap onderzoekt of Trumps ‘wondermiddel’ tegen corona groen licht kan krijgen

  Europees geneesmid­de­le­na­gent­schap onderzoekt of Trumps ‘wondermid­del’ tegen corona groen licht kan krijgen

  Voormalig president Trump nam tijdens zijn coronabesmetting het toen experimentele middel REGEN-COV van het Amerikaanse bedrijf Regeneron. Het medicijn is een soort “antistoffen-cocktail”, een techniek die veelvuldig onderzocht wordt. Uit een fase 3-onderzoek van Regeneron en partner Roche blijkt dat ook hun antistoffen wel degelijk zouden kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus.
 2. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
  6

  Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

  Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.
 1. Moderna betwist potentiële link met hartontsteking: “Geen wetenschappelijk bewijs”

  Moderna betwist potentiële link met hartontste­king: “Geen wetenschap­pe­lijk bewijs”

  De Amerikaanse vaccinproducent Moderna betwist dat zijn vaccin mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn van ontstekingen van de hartspier (myocarditis) of het hartzakje (pericarditis). Zowel bij het Europese Geneesmiddelagentschap EMA als bij de Amerikaanse tegenhanger FDA loopt er momenteel een onderzoek naar een mogelijk verband. Na het beoordelen van de beschikbare gegevens "kan er geen causale relatie met het vaccin worden vastgesteld", klinkt het bij Moderna.

Wetenschap & Planeet