Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

De meest 'sociale' hersenen zijn vatbaarder voor depressie

WetenschapWie goedhartig, verantwoordelijk en eerlijk door het leven gaat, loopt mogelijk meer risico op depressie. Dat is het verrassende resultaat van een nieuwe Japanse studie in Nature Human Behavior. Mensen die liever alles voor zichzelf hebben, blijken vaak gelukkiger dan hun socialere medemens. 

3 reacties

 • Carla Van Geel

  5 jaar geleden
  De ik en mij "evolutie" en andere factoren, zoals elk loon in de media bv.? en het wereldwijd info kunnen ophalen over misbruiken en bedrog oa. van giften bij rampen doet zelfs heel sociaal voelende mensen twijfelen. De kranten die ellende bij tsunami's, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen...in geur en kleur vertoonden, tonen nooit beelden van de heropbouw met de donaties van miljoenen euro's. Er waren eens ...mensen en die waren goed voor elkaar, deelden verdriet en vreugde...
 • De Korte Johan

  5 jaar geleden
  Heeft niks met stress te maken maar met de steeds hardere,onrechtvaardige egoïstische maatschappij gecreëerd door rechts.Dat wat rechts promoot ieder voor zich, enkel mensen die andere mensen in misère zien hebben het daar heel moeilijk mee.
 • Bernd Vaes

  5 jaar geleden
  Juiste inschatting van sociale mensen en individueel gerichte mensen. Een sociale houding kan aldus tot meer stress voeren, maar stress is controleerbaar. Men kan zich trainen, om stress in toom te houden.
 1. Zonder maatregelen stijgt CO2-uitstoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar
  6

  Zonder maatrege­len stijgt CO2-uit­stoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar

  Door de pandemie is het aantal aankomende en vertrekkende vluchten op Europese luchthavens de voorbije twee jaar fors gedaald, maar op lange termijn dreigt het aantal vluchten te stijgen tot 12,2 miljoen per jaar in 2050. Tenzij de luchtvaartsector prioritair werk maakt van milieumaatregelen, dreigt de CO2-uitstoot navenant te stijgen: tot 188 miljoen ton per jaar. Dat staat in een nieuw milieurapport.