Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Photo News

Coronavirus zorgt voor instorting fossiele brandstoffen en grote winst voor hernieuwbare energiebronnen

Volgens het Internationale Energieagentschap (IEA) is de wereldwijde vraag naar energie het laagst in 70 jaar ten gevolge van de coronacrisis. Vooral fossiele brandstoffen kennen een historische daling, terwijl hernieuwbare energiebronnen het net beter doen, aldus het rapport van het IEA.

17 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Bart Schellens, kernenergie krijgt voorrang op het net, je kan kernreactoren niet afzetten of verminderen in productie, en je kan de geproduceerde elektriciteit niet in de grond stoppen. Ondertussen waait de gratis schone energie ons met miljarden kWh om de oren, we hebben de technologie om daar een deel van te capteren, maar we gebruiken die niet.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Na corona trekt de vraag naar fossiele brandstoffen weer aan en worden die weer even duur als vroeger. Wieken zijn perfect recycleerbaar. In elk land zijn firma’s die zich daarin hebben gespecialiseerd. Het enige afval dat er binnen een eeuw en zelfs een millennium nog ligt, is kernafval.
 • Martin Soetaert

  3 jaar geleden
  De zo lagere brandstofprijzen doet de belgische taksen veel zwaarder stijgen. Dit zullen we allemaal ervaren wanneer de olieprijzen terug naar de " normale " prijzen zullen terugkeren want de taksen zullen hetzelfde blijven.
 • Raoul van Hauwaert

  3 jaar geleden
  @piet devlieger dan hebt u toch ook geen gezond verstand als u kernenergie als dé oplossing ziet. Trouwens ik zou eerst eens opzoeken wat hernieuwbare energie juist is voor zulke stellingen te deponeren.
 • jonas van poucke

  3 jaar geleden
  Wie gaat nu in hernieuwbare energie investeren als olie zo goedkoop is? Het het ziet er voor de middellange termijn zeker niet beter uit. De hernieuwbare energie leveranciers gaan hier zwaar afzien.