Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Code geel voor gladheid van kracht door regen en sneeuw: “Lokaal kan het spekglad zijn”

Het KMI waarschuwt met code geel voor gladheid, nadat afgelopen nacht een neerslagzone met winters karakter over ons land is getrokken. “De ondergrond is nog bevroren op vele plaatsen en een neerslagzone komt onze richting uit: een slechte combinatie”, waarschuwde weerman Frank Duboccage gisteren alvast. Lokaal kunnen de wegen spekglad zijn, met name in het oosten van het land.

 1. Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezondheidsvoordelen op

  Gezonde bloeddruk, meer energie en een beter humeur: deze simpele gewoonte levert je een pak gezond­heids­voor­de­len op

  Langdurig zitten is ongezond. Het is gelinkt aan allerhande lichamelijke kwalen en ziekten zoals overgewicht, kanker, hart- en vaataandoeningen… Niet voor niets noemt men zitten het nieuwe roken is. Maar volgens de wetenschap kan je die schadelijke gezondheidseffecten verminderen door één simpele gewoonte te introduceren. HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het uit.
 2. Amerikaanse miljonair (45) vecht tegen ouderdom met extreme verjongingskuur: “Longcapaciteit en uithouding van een 18-jarige”

  Amerikaan­se miljonair (45) vecht tegen ouderdom met extreme verjon­gings­kuur: “Longcapa­ci­teit en uithouding van een 18-jarige”

  Wat zou jij geven om je terug 18 te voelen? Volgens de Amerikaanse techmagnaat Bryan Johnson (45) kan dat doel voor een slordige 2 miljoen dollar per jaar (ongeveer 1,8 miljoen euro) bereikt worden. De zakenman hoopt te doen wat onmogelijk wordt geacht: de tijd terugdraaien en lichamelijk niet meer ouder worden. Daarvoor heeft Johnson een leger van dertig dokters opgetrommeld en houdt hij zich aan een extreem strikt regime. De artsen hopen alle 78 organen van Johnson, waaronder zijn hersenen, hart, longen en nieren, terug 18 jaar te maken.
 1. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).