REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

CO2-uitstoot wereldwijd alweer terug op niveau van voor pandemie (en zelfs hoger)

Nadat de wereldwijde CO2-uitstoot aan het begin van de coronacrisis stevig daalde, lag die aan het einde van het jaar alweer boven het niveau van 2019. Volgens het Internationale Energie Agentschap (IEA) werd in december 2 procent meer CO2 uitgestoten dan in dezelfde maand een jaar eerder. 

23 reacties

 • Jo Nijs

  1 maand geleden
  Dit verhaal is misleidend. Als er nu nog altijd evenveel uitgestoten wordt als voor de pandemie, dan is ergens een of ander land er serieus van aan het profiteren. Enkele landen hebben dan hun CO2 verhoogd, dat kan niet anders, want het verkeer en de luchtvaart liggen nog altijd grotendeels stil. Als dit niet het geval is, dan zijn alle groene maatregelen en CO2 belastingen eigenlijk gewoon boerenbedrog, want duidelijk van geen tel.
 • Andy De Schieter

  1 maand geleden
  Hoe naief kan men zijn om te denken dat het de goede kant uitgaat ?
 • Joke Weyts

  1 maand geleden
  Het vliegverkeer ligt zo goed als stil, de bedienden werken voornamelijk thuis en laten hun leasing staan. Zo zie je maar...
 • pieter arons

  2 maanden geleden
  Zoek is op hoeveel China , Amerika en India uitstoten. Je gaat verstelt staan. zelf al is europa co2 neutraal als al deze landen zich niet aanpassen. Dan zal er niks veranderen. Vooral china is een probleem de dictatuur van China zal zeker niet co2 neutraal willen worden en ze zullen alles aan doen om te liegen over hun uitstoot. Waarom denk je dat de cijfers van uitstoot stijgen, china heeft zen normale leven al terug.
 • pieter arons

  2 maanden geleden
  China draait weer op volle toeren dat al goedvoor 50% van de CO2 uitstoot van de wereld.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

Wetenschap & Planeet