Een van de eerste foto's die Zhurong op Mars maakte.
Volledig scherm
Een van de eerste foto's die Zhurong op Mars maakte. © via REUTERS

Chinese verkenner Zhurong rijdt voor het eerst op Mars

De Chinese rover Zhurong heeft zaterdag voor het eerst over het oppervlak van de rode planeet gereden. De verkenner, genoemd naar een mythische vuurgod, reed om 4.40 uur (Belgische tijd) van het landingsplatform, meldde Zhurongs account op de Chinese sociale media, waarover Reuters bericht. China is hiermee het eerste land dat erin slaagt om, in zijn allereerste Marsmissie, in een baan rond Mars te komen, er te landen en een landvoertuig te ontplooien.

1 reactie

 • patrick de bock

  2 jaar geleden
  Binnenkort moeten er op die planeet verkeersborden geplaatst worden
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.