Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

China werkt aan gigantisch zonne-energiepark in ruimte om aarde van groene stroom te voorzien

WetenschapChina zegt dat het bezig is met het ontwikkelen van een gigantisch zonne-energiepark in de ruimte. Dat zou op termijn groene stroom naar de aarde moeten sturen. Volgens specialisten zullen de Chinezen wel enkele grote technische uitdagingen moeten overwinnen.

24 reacties

 • robert dumortier

  3 jaar geleden
  Het is nu het eerste land die de ganse wereld wil heipen zelfs van uit de ruimte! de anderen zijn ook bezig van in de ruimte maar ven hun is het hoe ze de anderen willen vernietigen een groot verschil!
 • Matt Casters

  3 jaar geleden
  Elon Musk heeft dit idee jaren geleden al ontkracht en je zou denken dat hij met zijn goedkope lanceringen van SpaceX (met herbruikbare raketten) én met de zonnepanelen business van Tesla zou staan op en neer te springen om die dingen te verkopen maar de cijfers kloppen gewoon niet. Er is plaats genoeg op aarde. Leg panelen op elk gebouw en je hebt al een paar percent van de planeet die energie produceert. Gewoon batterijen aanhangen en je bent klaar.
 • Lucien Switten

  3 jaar geleden
  Zij doen er tenminste iets aan op een positieve manier. Geen Chinezen die staan te spijbelen.
 • Johan De Bruycker

  3 jaar geleden
  Zet eerst een keer alle woestijnen in Afrika vol zonnepanelen en laat de bevolking daar delen in de opbrengst,gedaan met de olie....
 • Johan Billiet

  3 jaar geleden
  och ja...technisch gezien stond China voor 30 jaar nergens...nu is het grootste producent van elektrische auto's en bussen...geef mij maar een paar van die doeners ipv die andere "windmakers-doeners" van hier..

Wetenschap & Planeet