China is bijzonder ambitieus in de ruimte en zette onlangs al een karretje op Mars.
Volledig scherm
China is bijzonder ambitieus in de ruimte en zette onlangs al een karretje op Mars. © EPA

China stuurt aan op bemande missie naar Mars in 2033

RuimtevaartChina wil in 2033 voor het eerst een bemande missie naar Mars sturen. In de jaren daarna volgen nog meer vluchten naar de rode planeet, vertelde het hoofd van een belangrijke Chinese raketfabrikant.

5 reacties

 • raymond van der craen

  1 jaar geleden
  Het zou top zijn van de Chinezen moest een Marsreis in 2033 mogelijk zijn. Een marsreis is nog van een heel andere orde dan een permanent ruimtestation of Maanbasis bemannen dat je op regelmatige tijdstippen kan bevoorraden. Marsonderzoek en eventuele exploitatie van grondstoffen zie ik in de toekomst wel gebeuren door sonden of robots.
 • geert Jonckheere

  1 jaar geleden
  vroeg of laat verdwijnen wij mensen van de aardbol. Dat weten ze in china maar al te goed. De eerste mens op mars zal zeker een chinees zijn.
 • Frank Louman

  1 jaar geleden
  In China is het gemakkelijk , een dictatuur die kiest waar het geld naartoe gaat. Naar prestige projecten enerzijds en het leger anderzijds. Het is geen goede zaak als China te machtig wordt zie maar wat er in Hong Kong gebeurt of met Taiwan of de eilandjes in de Zuid Chinese zee.
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  En alles om imago, de eerste zijn, zonder enig nut of toekomst, ook de maan ging een tussenstation worden, maar het is er nooit van gekomen, wie betaald dit eigenlijk allemaal.
 • James Holden

  1 jaar geleden
  Ipv eens gewoon allemaal samen te werken... Zolang dat niet kan of lukt is deze planeet (en onze soort) sowieso gedoomd.

Wetenschap & Planeet