RV
Volledig scherm
© RV

China bouwt aan duikboot die ons glimp moet geven van diepste punt oceaan

Wetenschap11.000 meter onder de zeespiegel: daar ligt de diepste plek ter wereld. Chinese wetenschappers bouwen momenteel aan een onbemande duikboot die ons naar de bodem van de Marianentrog moet brengen en ons tegen 2020 een glimp moet geven van wat daar te zien is.

5 reacties

 • Robert Bruyland

  5 jaar geleden
  1100m = 1bar(oppervlakte) + 110bar{1100/10(want 1bar=10m waterkolon)} ==111bar omgevingsdruk. In mijn composiet gastanks van mijn auto zit +- 220bar druk .De techniek is er dus klaar voor , enkel een kwestie van centjes.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Zijn ze al geweest ,in docu gezien ,er waren op die diepte zelfs levende wezens ,men zou of had gedacht door de enorme druk daar niets aan te treffen,doch tegendeel was waar,de camera of tuig werd via een kabel naar onder gelaten op die diepte,op 8100 meter zijn zelfs nog vissen waar genomen,allemaal na te lezen op google als interesse er is.
 • Eduard Dierckx

  5 jaar geleden
  Niemand nu...nu..kent de juiste diepte, daarom gaan ze natuurlijk verkennen want de meeste zijn daar al geweest, doch in 'sommige' geschriften staat dat de hedendaagse kenners zich wel eens zouden kunnen vergissen.
 • Jonathan Wouters

  5 jaar geleden
  Spannend!
 • Charlie 33

  5 jaar geleden
  Niet te vergeten, het huidige record, uit 1960, werd gedaan in het diepzeevaartuig dat ontworpen en gemaakt werd in België (Court-Saint-Etienne, usines Henricot)
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. 1 op de 4 mensen heeft een te vette lever: zo maak je jouw ‘zuiveringsstation’ opnieuw schoon
  PREMIUM

  1 op de 4 mensen heeft een te vette lever: zo maak je jouw ‘zuive­rings­sta­ti­on’ opnieuw schoon

  Bij liefst een kwart van de mensen hoopt er zich onopgemerkt steeds meer vet op in de lever, zonder dat er sprake is van overmatig alcoholgebruik. Een sluipend gevaar, want wanneer er problemen zijn met dit belangrijke orgaan kan de impact groot zijn. Maar gelukkig kan je jouw zuiveringsstation opnieuw schoon krijgen. De Nederlandse leverspecialist Ger Koek en arts-onderzoeker Stijn Meijnikman leggen uit hoe je dat doet.