Britten willen diepste zwembad ter wereld bouwen

Het diepste zwembad ter wereld komt mogelijk in het Britse Cornwall. Het bedrijf Blue Abyss wil een zwembad bouwen dat tot vijftig meter diep gaat. Het zwembad zou dan gebruikt worden als onderzoeks- en trainingscentrum. Zo zouden er astronauten opgeleid kunnen worden. Kostprijs van het hele project? Zo’n 175 miljoen euro.

  1. Natuurboegbeeld David Attenborough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijkste beslissingen in geschiedenis van mensheid”
    6

    Natuurboeg­beeld David Atten­borough (95) waarschuwt: “G7 staat voor belangrijk­ste beslissin­gen in geschiede­nis van mensheid”

    Op de laatste dag van de G7-top in Cornwall (in het zuiden van Engeland) staat vandaag de klimaatproblematiek centraal. De staats- en regeringsleiders zullen hun plannen uiteenzetten om de CO2-uitstoot te verminderen en de biodiversiteit te herstellen. ‘s Werelds bekendste natuurdocumentairemaker, David Attenborough (95), gaat er de politieke elite toespreken in een videoboodschap, maar vooral ook waarschuwen. “De beslissingen die we dit decennium nemen zijn de belangrijkste in de menselijke geschiedenis”, alarmeert hij.

Wetenschap & Planeet