photo_news
Volledig scherm
© photo_news

"Brent weet al niet meer hoe papa eruitziet"

Brent Ooms is nog maar 9, maar een zeldzame aandoening ontnam hem zijn zicht en gaf hem epilepsie. Binnenkort belandt hij in een rolstoel en verliest hij zijn geheugen. Tot de ziekte hem het leven kost, want medicatie bestaat er niet. "We zullen nooit weten hoe onze zoon als tiener of twintiger zal zijn", zeggen zijn ouders. "Elke dag nemen we een beetje afscheid."

 1. Verwarrende term “mogelijk overstromingsgevoelig” verdwijnt uit waterwetgeving
  11

  Verwarren­de term “mogelijk overstro­mings­ge­voe­lig” verdwijnt uit waterwetge­ving

  Wie in Vlaanderen een gebouw of perceel wil kopen, moet beter geïnformeerd worden over het mogelijke overstromingsrisico. Dat zegt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Volgens de N-VA-minister heeft de Vlaamse regering vorige vrijdag een aanpassing van de waterwetgeving goedgekeurd die moet zorgen voor die betere informatie. Zo verdwijnt de verwarrende term "mogelijk overstromingsgevoelig".
 2. 82-jarige pilote en 18-jarige Nederlander samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde
  57

  82-jarige pilote en 18-jarige Nederlan­der samen met Jeff Bezos opnieuw veilig geland op aarde

  De eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is vanmiddag een succes geworden. Bezos ging zelf de ruimte in samen met zijn broer, een 82-jarige pilote en een 18-jarige Nederlander. Iets na 15 uur Belgische tijd vertrok van op een afgelegen site in het westen van Texas de New Shepard-draagraket van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos (57), de rijkste man ter wereld. Na 10 minuten en 10 seconden landde de capsule opnieuw veilig op aarde.

Wetenschap & Planeet