Brandweer voorspelt zomer met veel wespen, want er zijn nu al opvallend veel nesten

De brandweer voorspelt een zomer met veel wespen, want nu al moet ze opvallend veel nesten weghalen. De winter was zacht. Meer koninginnen dan anders hebben die overleefd. En het warme voorjaar helpt de kolonies om te groeien. Een tip van de brandweer: haal zo’n nest nooit zelf weg. 

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Derde van de gehospitaliseerde Covid-patiënten heeft na één jaar hartafwijking
  2

  Derde van de gehospita­li­seer­de Co­vid-patiënten heeft na één jaar hartafwij­king

  Hoewel Covid-19 overwegend een milde griepachtige ziekte is, kan er een aanzienlijke impact zijn op het cardiovasculaire systeem. Vooral -maar niet enkel- bij oudere patiënten met reeds bestaande cardiovasculaire of luchtwegaandoeningen en andere chronische ziekten. Dat blijkt uit het doctoraatsonderzoek van cardioloog Maria Luiza Luchian (UZ Brussel). Haar onderzoek toonde aan dat een doorgedreven screening van gehospitaliseerde Covid-patiënten op lange termijn leidt tot een betere risico-inschatting voor hart- en vaatziekten.

Wetenschap & Planeet