In de Siberische stad Verchojansk is vorige week een recordtemperatuur van 38 graden gemeten. Het gebied heeft te maken met een hittegolf.
Volledig scherm
In de Siberische stad Verchojansk is vorige week een recordtemperatuur van 38 graden gemeten. Het gebied heeft te maken met een hittegolf. © AP

Bosbranden Siberië breiden razendsnel uit: “Bijna vervijfvoudigd sinds vorige week”

Te midden van een hittegolf wordt Siberië nu ook getroffen door snel uitbreidende bosbranden. “De afgelopen week zijn de bosbranden bijna vervijfvoudigd”, meldt het Russische agentschap voor bosbrandbeheer. 

 1. Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Covid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Co­vid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”

  Onderzoekers van UZ Leuven, de KU Leuven en het VIB onderzochten de afweerreactie bij Covid-19-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een longontsteking. Uit gedetailleerde analyses van het longvocht ontdekten ze nieuwe factoren die een rol spelen in de overdreven immuunreactie tegen het virus bij ernstig zieke patiënten.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet