Het gaat om een tientallen meters lange sliert die bestaat uit miljoenen kwalachtige, ongewervelde diertjes die één kolonie vormen.
Volledig scherm
Het gaat om een tientallen meters lange sliert die bestaat uit miljoenen kwalachtige, ongewervelde diertjes die één kolonie vormen. © Schmidt Ocean

Biologen verbijsterd na ontdekking langste ‘kwalsliert’ ooit

Biologen hebben tijdens een expeditie voor de westkust van Australië op grote diepte de waarschijnlijk grootste siphonophorae ooit ontdekt. Het gaat om een tientallen meters lange sliert die bestaat uit miljoenen kwalachtige, ongewervelde diertjes die één kolonie vormen maar de indruk wekken een zelfstandig organisme te zijn. Op de wetenschappelijke website Sciencealert jubelen experts over de vondst: “Dit is de spectaculairste en langste die in de diepzee is gespot.”

0 reacties

  1. Wetenschappers ontdekken nieuwe manier om tumorgroei af te remmen

    Wetenschap­pers ontdekken nieuwe manier om tumorgroei af te remmen

    Wetenschappers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en het KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie zijn erin geslaagd een nieuwe manier te vinden om de groei van tumoren af te remmen. Dat heeft het instituut donderdag bekendgemaakt in een persbericht. De wetenschappers konden dankzij gespecialiseerde onderzoeksmethoden de beschermingsbarrière die immuuncellen in de bloedvaten van tumoren tegenhoudt, omzeilen.