Bill Gates.
Volledig scherm
Bill Gates. © AFP

Bill Gates haalt miljard op voor ontwikkeling schone energie

Amerikaanse bedrijven als American Airlines, Microsoft en General Motors hebben in totaal 1 miljard dollar (854 miljoen euro) gedoneerd aan een initiatief van Bill Gates. Het geld wordt gebruikt om de ontwikkeling van technologieën te stimuleren die moeten leiden tot schone energie. Het project van Gates heet Breakthrough Energy en richt zich onder meer op groene waterstof en duurzame vliegtuigbrandstof.

 1. BINNENKIJKEN. Waanzinnige kunstcollecties en 24 badkamers: dit zijn de duurste villa’s van Hollywood (deel 1)
  PREMIUM
  Celebrities

  BINNENKIJ­KEN. Waanzinni­ge kunstcol­lec­ties en 24 badkamers: dit zijn de duurste villa’s van Hollywood (deel 1)

  The Weeknd mag zich sinds kort de trotse eigenaar noemen van een monstervilla in Bel Air, die hij vorige maand voor 60 miljoen euro van de bekende Nederlander Reinout Oerlemans kocht. De rapper krijgt er meteen een resem bekende buren bij, want ook Oprah, Pierce Brosnan en Jay-Z en Beyoncé kochten er de voorbije jaren peperdure villa’s. Van het megacomplex van Bill Gates tot de mansion van Pierce Brosnan die te duur is om verkocht te krijgen: kijk gezellig mee binnen in de allerduurste celebrityhuizen.
 1. Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
  Play
  Weernieuws
  9

  Waar komt die rooskleuri­ge lucht precies vandaan? Onze weten­schaps­ex­pert legt uit

  Vandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg.

Wetenschap & Planeet